Patates braves Arola

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Sergi Arola
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Sergi Arola Gastro, Madrid

INGREDIENTS

  • 2 patates grosses
  • julivert
  • oli d'oliva La Amarilla de Ronda "suau"
  • Per a la salsa brava:
  • oli d'oliva
  • 3 grans d'all
  • 3 bitxos
  • 250 g de tomàquet concassat
  • sal
  • sucre
  • pebre blanc
  • allioli

PREPARACIÓ

Per començar, talleu les patates a rodanxes gruixudes, talleu-les amb un aparell per buidar el cor de les pomes donant-los forma de cilindre, feu-hi un petit forat a sobre i deixeu-les confitar en un cassó amb oli abundant.

Quan estiguin cuites, fregiu-les en un altre cassó amb oli abundant i ben calent fins que quedin ben rosses.

Per fer la salsa brava, en una paella amb una mica d'oli sofregiu els alls laminats i el bitxo tallat a trossos.

Quan estiguin dauradets, afegiu-hi els tomàquets, pelats, tallats a quarts i sense llavors, rectifiqueu-ho de sal, pebre i sucre i deixeu-ho sofregir tot junt durant una estona.

Tot seguit, passeu-ho pel passapurés i deixeu-ho refredar una estona a la nevera.

I ja per acabar, emplateu les patates, poseu-hi la salsa brava al foradet de sobre, cobriu-ho amb l'allioli i guarniu el plat amb el julivert picat.