Pastís de truita gratinat

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 truites      

    1,250 kg patates

    3 cebes de Figueres

    200 g encenalls de pernil ibèric

    100 g mantega

    100 ml nata 35%    

    70 g formatge parmesà     

    50 g pasta de tomàquet concentrat

    Nou moscada

    Tàperes

    Fulles d'alfàbrega

    Pebre blanc

    Sal

     

PREPARACIÓ

  1. Traiem les escates i la pell de les truites. En posem els filets en un atuell, coberts amb una solució d'aigua i sal a raó de 50 g de sal per cada litre d'aigua. Els deixem 20 minuts a la nevera.
  2. Bullim les patates durant 20 minuts, amb aigua fins que quedin cobertes, i un polsim de sal.
  3. Enrossim les cebes, tallades a una mida ben menuda. Hi afegim 2 gots d'aigua, 50 g de pasta de tomàquet concentrat i ho deixem coure uns 5 minuts, fins que l'aigua s'hagi evaporat.
  4. Hi afegim el peix, que hem eixugat prèviament. El coem de banda i banda i l'esqueixem a dins de la cassola. Ho barregem, perquè quedi tot ben integrat, juntament amb unes quantes fulles d'alfàbrega tallades i el pernil.
  5. Pelem les patates bullides i les aixafem en un bol. Hi afegim la mantega i ho continuem aixafant. Ho salpebrem, hi ratllem nou moscada, hi aboquem la nata i ho barregem bé fins que en quedi un puré ben fi.
  6. Omplim la base de l'atuell en què ho servirem amb la meitat del puré. Per sobre, hi posem una capa amb el sofregit del peix. La tapem amb una altra capa de puré i hi ratllem formatge parmesà de manera que cobreixi tot el pastís. Ho enfornem 30 minuts a 220 ºC.
  7. Ho acabem amb tàperes a la superfície del pastís.

 

Anar al contingut