Pastís de formatge

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines
  • Informació nutricional
    +Obre

    El mató és un formatge fresc. Té menys greix que els formatges tendres i secs.

INGREDIENTS

  • 400 g de mató
  • 50 g de sucre
  • 1 iogurt grec
  • 3 ous
  • 80 g de farina
  • 125 g de llet sencera
  • 125 g nata (35% de greix)
  • 75 g de mantega pomada
  • 150 g de galetes tipus maria
  • ratlladura d'aranja
  • beina de vainilla
  • menta
  • mel

PREPARACIÓ

1. En un pot, barregem la nata i la llet. Ho posem a foc lent amb la beina de vainilla oberta i també hi afegim la polpa.



2. Batem els ous i el sucre en un bol fins que pugi una mica i quedi més blanc.



3. Aixafem les galetes amb un morter. Ho barregem amb la mantega pomada (que haurem tret prèviament de la nevera, unes dues hores abans) fins que quedi una pasta homogènia.



3. Agafem el motlle i hi posem la pasta de galeta i mantega al fons. Ho deixem refredar a la nevera.



4. Quan la llet arrenqui el bull, l'apartem del foc i en traiem la beina.



6. Als ous blanquejats, hi afegim el mató, després el iogurt i, seguidament la llet. Ho remenem amb les varetes fins que quedi homogeni.



7. Hi afegim la farina tamisada amb un colador, perquè no faci grumolls.



8. Posem la crema al motlle de vidre on hi tenim la galeta. Seguidament, ho posem al forn a 150-170 graus, durant uns 30 minuts.



9. Ratllem l'aranja per sobre, posem la menta picada i hi dibuixem uns fils de mel.