Pastís de formatge i taronja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els formatges, en general, són aliments molt complets gràcies al contingut de proteïnes, minerals com el calci i el fòsfor, i vitamines A, D i del grup B.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER FER LA MASSA
100 g farina fluixa
100 g mantega fosa
5 g llevat fresc
70 g sucre
2 ous
PER FER EL FARCIT
600 g crema de formatge
150 g sucre en pols (llustre)
120 g nata 35%
5 ous
1 taronja
PER FER LA COBERTURA
Una taronja
150 g sucre
450 g aigua mineral
PREPARACIÓ
- Fem un almívar barrejant el sucre i l'aigua mineral en un pot que posarem a foc baix.
- Confitem la taronja de la cobertura, tallada a rodelles, dins l'almívar.
- Per fer la massa, barregem en un bol tots els ingredients: els ous batuts, la mantega, el sucre, la farina fluixa i el llevat fresc.
- Escampem la massa en un motlle rodó de ceràmica amb una mica de farina i la fornegem 15/20 minuts a 220 graus.
- Barregem tots els ingredients del farcit: crema de formatge, nata, ous batuts i el sucre de llustre. Al final, tallem i afegim els grills de taronja enfarinats amb una mica de sucre de llustre.
- Traiem la massa del forn i abaixem la temperatura a 120 graus.
- Posem a la part de sota del forn el pastís amb tot el farcit dins el motlle. Ho deixem 45 min.
- Posem la taronja en una safata amb graella els últims 20 minuts.
- Obrim el forn i posem la taronja sobre el farcit. Ho tornem a introduir al forn i ho deixem 10/15 minuts més a 220 graus.
- Ho servim fred.