Pannacotta amb toffee

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta recepta, per les característiques dels seus ingredients, aporta molta energia, per la qual cosa s'hauria de menjar com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per fer el toffee

    50 g de sucre

    200 g de nata

    dos cullerades de mantega     

     

    Per a la pannacotta

    500 g de nata 35%

    125 g de llet fresca     

    4 làmines de gelatina

    1 cardamom verd

    1 beina de vainilla

     

    Per al cruixent

    75 g d'avellanes

    50 g de nabius secs   

    15 fulles de menta

PREPARACIÓ

  1. Posem a bullir en un recipient 200 g de nata.
  2. Posem en un recipient a foc suau 50 g de sucre fins que es fongui i agafi color caramel. Hi afegim la nata calenta i ho deixem reduir fins que quedi espès. Ho deixem refredar una mica.
  3. Un cop fred, hi afegim una cullerada de mantega i la desfem per acabar el toffee.
  4. Posem a bullir 500 g de nata i 125 g de llet. Quan estigui bullint, hi afegim una beina de vainilla i una llavor de cardamom verd. Parem el foc i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
  5. Colem aquesta infusió i hi afegim 4 fulles de gelatina prèviament hidratades.
  6. Posem aquesta infusió a dins de quatre motlles i els deixem a la nevera. Ja tenim feta la pannacotta.
  7. Piquem, al morter, 75 g d'avellanes torrades i les posem en un bol.
  8. Tallem 50 g de nabius secs a trossets i els afegim al bol.
  9. Piquem 15 fulles de menta fresca i les afegim al bol. Ho remenem.
  10. Desemmotllem la pannacotta, hi tirem el toffee per sobre i ho rematem amb la picada cruixent.
Anar al contingut