Pannacotta amb toffee
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta, per les característiques dels seus ingredients, aporta molta energia, per la qual cosa s'hauria de menjar com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per fer el toffee
50 g de sucre
200 g de nata
dos cullerades de mantega
Per a la pannacotta
500 g de nata 35%
125 g de llet fresca
4 làmines de gelatina
1 cardamom verd
1 beina de vainilla
Per al cruixent
75 g d'avellanes
50 g de nabius secs
15 fulles de menta
PREPARACIÓ
- Posem a bullir en un recipient 200 g de nata.
- Posem en un recipient a foc suau 50 g de sucre fins que es fongui i agafi color caramel. Hi afegim la nata calenta i ho deixem reduir fins que quedi espès. Ho deixem refredar una mica.
- Un cop fred, hi afegim una cullerada de mantega i la desfem per acabar el toffee.
- Posem a bullir 500 g de nata i 125 g de llet. Quan estigui bullint, hi afegim una beina de vainilla i una llavor de cardamom verd. Parem el foc i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
- Colem aquesta infusió i hi afegim 4 fulles de gelatina prèviament hidratades.
- Posem aquesta infusió a dins de quatre motlles i els deixem a la nevera. Ja tenim feta la pannacotta.
- Piquem, al morter, 75 g d'avellanes torrades i les posem en un bol.
- Tallem 50 g de nabius secs a trossets i els afegim al bol.
- Piquem 15 fulles de menta fresca i les afegim al bol. Ho remenem.
- Desemmotllem la pannacotta, hi tirem el toffee per sobre i ho rematem amb la picada cruixent.