Ous ferrats amb patates i pernil
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els ous són una excel·lent font de proteïnes d'alta qualitat, ja que tenen tots els aminoàcids essencials que l'organisme necessita.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 llesques de pa
4 ous
3 patates red pontiac
100 g pernil ibèric de gla
200 g llard de porc
sal
pebre
cibulet
2 alls
1 l d'oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
- Pelem i tallem les patates a rodanxes primes i les salpebrem.
- En una cassola ampla, hi desfem el llard de porc a poc a poc. Un cop desfet el llard, hi tirem els alls aixafats i les patates. Ho cobrim tot amb oli d'oliva i, sense que arrenqui el bull, les confitem uns 20 minuts. Passada aquesta estona, les traiem de la cassola i les escorrem. Posem les patates en una paella ben calenta fins que ens quedin cruixents.
- En un pot alt, hi posem oli, i quan estigui ben calent (sense deixar que es cremi, només que fumegi una mica) hi suquem l'aranya per evitar que se'ns enganxi l'ou en treure'l. Trenquem l'ou i el tirem dins una tassa, el fem lliscar a poc a poc dins l'oli i amb l'ajuda de l'aranya. Anem tirant oli per sobre l'ou perquè es vagi fent.
- Ho servim posant la patata, l'ou, la sal i el pebre i uns quants tallets de pernil.