Ous ferrats amb patates i pernil

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els ous són una excel·lent font de proteïnes d'alta qualitat, ja que tenen tots els aminoàcids essencials que l'organisme necessita.

INGREDIENTS

  • 4 llesques de pa

    4 ous

    3 patates red pontiac

    100 g pernil ibèric de gla

    200 g llard de porc

    sal

    pebre

    cibulet

    2 alls

    1 l d'oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

  1. Pelem i tallem les patates a rodanxes primes i les salpebrem.
  2. En una cassola ampla, hi desfem el llard de porc a poc a poc. Un cop desfet el llard, hi tirem els alls aixafats i les patates. Ho cobrim tot amb oli d'oliva i, sense que arrenqui el bull, les confitem uns 20 minuts. Passada aquesta estona, les traiem de la cassola i les escorrem. Posem les patates en una paella ben calenta fins que ens quedin cruixents.
  3. En un pot alt, hi posem oli, i quan estigui ben calent (sense deixar que es cremi, només que fumegi una mica) hi suquem l'aranya per evitar que se'ns enganxi l'ou en treure'l. Trenquem l'ou i el tirem dins una tassa, el fem lliscar a poc a poc dins l'oli i amb l'ajuda de l'aranya. Anem tirant oli per sobre l'ou perquè es vagi fent.
  4. Ho servim posant la patata, l'ou, la sal i el pebre i uns quants tallets de pernil.