Ous a la benedictina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Alta
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
Els ous són una excel·lent font de proteïnes d'alta qualitat, tenen tots els aminoàcids essencials que l'organisme necessita.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 8 ous
- 4 llesques de brioix
- 4 talls de pernil de gla
- 1 escalunya
- 2 cullerades de vinagre blanc
- 100 g d'encenalls de pernil
- 1 llimona
- 125 g de mantega
- estragó
- vinagre
- sal
- pebre negre
PREPARACIÓ
- Per fer la salsa holandesa posem un pot al foc amb aigua. Quan l'aigua bull, l'apartem. A sobre del pot, hi posem un bol amb els 4 rovells, un rajolí d'aigua, la mantega, el suc de la llima, una mica de sal i pebre. Ho batem enèrgicament fins que lligui. Tornem a posar el pot al foc, si cal, perquè ens quedi ben lligat i groguenc. Ho retirem i ho acabem amb estragó i escalunya picats.
- Per fer l'ou escalfat posem aigua en un pot alt i quan bulli hi tirem un rajolí de vinagre. Ho remenem amb la cullera fins que se'ns faci un remolí.
- Trenquem l'ou, el posem en una tassa (hem d'evitar que se'ns rebenti el rovell) i amb molta cura el tirem al mig del remolí. Ens ha de coure de 2 a 3 minuts.
- Torrem el brioix. Posem un tall de pernil com a base, l'ou a sobre, la salsa holandesa, hi tirem una mica de pebre i els encenalls de pernil al damunt. Ho servim.