Ous a la benedictina

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Per a esportistes
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els ous són una excel·lent font de proteïnes d'alta qualitat, tenen tots els aminoàcids essencials que l'organisme necessita.

INGREDIENTS

  • 8 ous
  • 4 llesques de brioix
  • 4 talls de pernil de gla
  • 1 escalunya
  • 2 cullerades de vinagre blanc
  • 100 g d'encenalls de pernil
  • 1 llimona
  • 125 g de mantega
  • estragó
  • vinagre
  • sal
  • pebre negre

PREPARACIÓ

1. Per fer la salsa holandesa posem un pot al foc amb aigua. Quan l'aigua bull, l'apartem. A sobre del pot, hi posem un bol amb els 4 rovells, un rajolí d'aigua, la mantega, el suc de la llima, una mica de sal i pebre. Ho batem enèrgicament fins que lligui. Tornem a posar el pot al foc, si cal, perquè ens quedi ben lligat i groguenc. Ho retirem i ho acabem amb estragó i escalunya picats.



2. Per fer l'ou escalfat posem aigua en un pot alt i quan bulli hi tirem un rajolí de vinagre. Ho remenem amb la cullera fins que se'ns faci un remolí.



3. Trenquem l'ou, el posem en una tassa (hem d'evitar que se'ns rebenti el rovell) i amb molta cura el tirem al mig del remolí. Ens ha de coure de 2 a 3 minuts.



4. Torrem el brioix. Posem un tall de pernil com a base, l'ou a sobre, la salsa holandesa, hi tirem una mica de pebre i els encenalls de pernil al damunt. Ho servim.