Orelles amb mongetes del ganxet

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les mongetes del ganxet són pobres en greix i riques en fibra i en hidrats de carboni de lenta assimilació.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 300 g de mongeta del ganxet

    1 orella de porc

    10 avellanes

    10 ametlles

    2 cebes de Figueres

    2 fulles de menta

    1 porro

    arrel de gingebre

    vi ranci

    llorer

    all

    marduix

    xirivia

    pebre negre

    aigua mineral

    oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Socarrimem l'orella i la posem a blanquejar al foc uns 10 minuts.
  2. Canviem l'aigua de blanquejar l'orella per aigua mineral.
  3. Afegim marduix, una fulla de llorer, la ceba tallada a la bresa, el porro, un gra d'all aixafat, una xirivia i unes boletes de pebre negre.
  4. Fem un brou amb l'orella en una olla grossa, en blanc, i li donem dues hores de cocció. Anem desescumant de tant en tant.
  5. Fem una picada al morter amb gingebre ratllat, les ametlles i les avellanes i dues fulles de menta.
  6. Remullem les mongetes i traiem les que surin.
  7. Espantem les mongetes.
  8. Posem a bullir les mongetes amb aigua mineral durant 25 minuts a l'olla de pressió. Un cop fetes, les deixem reposar dins l'olla dues hores.
  9. Traiem l'orella i colem el brou
  10. Reduïm el brou al foc dins un pot alt. Ens ha de quedar una tercera part del brou.
  11. Tallem l'orella a la mida de mossegada.
  12. La saltem en una paella amb oli OVE.
  13. Aixequem sucres amb vi ranci.
  14. Obrim l'olla.
  15. Un cop saltada l'orella, hi afegim brou reduït, aigua de mongeta, sal i deixem que faci xup-xup 10 minuts.
  16. Hi afegim la picada i ho remenem.
  17. Hi afegim la mongeta i llestos!
Anar al contingut