Nyoquis de blat de moro

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Nyoquis de blat de moro
  • (per compartir)
  • 150 g de polenta de blat de moro
  • 50 g de farina de blat de moro
  • 300 ml d'aigua freda
  • 50 g de blat de moro torrat
  • herbes de Provença

PREPARACIÓ

1. Posem la farina de blat de moro en un recipient de vidre i hi tirem la meitat de l'aigua freda. Ho barregem amb un batedor manual fins que quedi una pasta de blat de moro.

2. D'altra banda, aboquem l'altra meitat de l'aigua dins d'un cassó, hi afegim una miqueta de sal i l'escalfem sense que arribi a bullir.

3. Quan l'aigua estigui a punt de bullir, afegim dins del cassó la polenta, retirem el cassó del foc i ho barregem tot amb un batedor manual. Hi afegim també la pasta de farina de blat de moro i ho tornem a batre amb el batedor manual.

4. Escalfem el blat de moro torrat o l'esmicolem, i l'afegim al cassó. Tornem a barrejar tots els ingredients fins que obtinguem una massa uniforme. Si volem un sabor diferent al dels nyoquis tradicionals, podem afegir-hi herbes de Provença a la massa.

5. Traiem la massa del cassó i la treballem: en fem un xurro i el tallem a trossets, més o menys grossos, com més ens agradin.

6. Escalfem una paella amb un bon raig d'oli d'oliva i hi fregim aquests trossets de massa, com si fossin croquetes, durant 1 minut.