Nius de patata i formatge
- Programa: La cuina de Rachel Khoo
- Cuina: Rachel Khoo
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
- 1 cullerada de mantega tova
- 500 g de patates noves, per exemple de les varietats Maris Peer o Charlotte
- 1 ceba triturada
- 1 gra d'all triturat
- 1 fulla de llorer
- 200 g de daus de béicon
- 100 ml de vi blanc sec
- 250 g de daus de formatge reblochon
PREPARACIÓ
- Escalfem el forn a 180° i untem una planxa de 6 motlles de muffins amb la mantega.
- Pelem les patates i les tallem a la juliana, amb una mandolina o bé a mà.
- Posem la ceba, l'all, la fulla de llorer i el béicon en una paella antiadherent grossa i ho coem fins que el béicon quedi torrat. Hi afegim el vi i el reduïm fins que només quedin un parell de cullerades de líquid. Retirem la fulla de llorer.
- Hi incorporem la patata a la juliana, ho retirem del foc i hi afegim els daus de reblochon.
- Repartim la barreja entre els 6 motlles i la fem al forn durant 15-20 minuts, o fins que agafi un color torrat i bombollegi. Ho servim calent.