Nius de patata i formatge

INGREDIENTS

  • 1 cullerada de mantega tova
  • 500 g de patates noves, per exemple de les varietats Maris Peer o Charlotte
  • 1 ceba triturada
  • 1 gra d'all triturat
  • 1 fulla de llorer
  • 200 g de daus de béicon
  • 100 ml de vi blanc sec
  • 250 g de daus de formatge reblochon

PREPARACIÓ

  1. Escalfem el forn a 180° i untem una planxa de 6 motlles de muffins amb la mantega.
  2. Pelem les patates i les tallem a la juliana, amb una mandolina o bé a mà.
  3. Posem la ceba, l'all, la fulla de llorer i el béicon en una paella antiadherent grossa i ho coem fins que el béicon quedi torrat. Hi afegim el vi i el reduïm fins que només quedin un parell de cullerades de líquid. Retirem la fulla de llorer.
  4. Hi incorporem la patata a la juliana, ho retirem del foc i hi afegim els daus de reblochon.
  5. Repartim la barreja entre els 6 motlles i la fem al forn durant 15-20 minuts, o fins que agafi un color torrat i bombollegi. Ho servim calent.