Magret d'ànec amb moniato al caliu

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a dues persones:
  • 1 magret d'ànec
  • 50 cc d'oli de nous
  • 1 beina de vainilla fresca o unes gotes d'essència de vainilla
  • 3 moniatos

PREPARACIÓ

1. Marqueu el magre per la part de la pell per evitar que es rebregui durant la cocció amb uns talls poc profunds i dibuixant uns quadradets.

2. Talleu els moniatos pel mig longitudinalment i buideu-los de carn amb una cullera. Reserveu-la.

3. Escalfeu lleugerament l'oli de nous en un cassó.

La pregunta: com traiem la vainila de la seva beina?

Li podem extreure les llavors de dins de la següent manera:

4. Amb la punta d'un ganivet afilat, obriu longitudinalment la beina sense arribar a perforar la beina per la part de sota, com si baixéssiu una cremallera d'un sac de dormir...

5. Fiqueu la fulla del ganivet a dins, i gireu el ganivet 90º, aconseguint de separar les parets de la beina enfora.

6. Arrossegueu el ganivet, tot arrossegant una pasta negra que us quedarà adherida a la fulla del ganivet. Ja ho teniu a les mans, o millor dit, a la fulla.

Procediment 2 (3')

7. Introduïu la pasta que heu extret de la vainilla a dins de l'oli, i deixeu que confiti a foc molt baix durant una bona estona.

8. Feu el magret volta i volta, però reserveu una mica del greix que deixa anar.

9. Poseu el magret al damunt d'un paper assecant per xuclar-li la sang mentre salteu la carn del moniato amb la mica de greix que havíem reservat.

10. Emplateu el moniato al mig del plat, talleu el magret d'ànec en escalopins i presenteu-lo en forma de vano al damunt del moniato.

11. Salseu amb l'oli, i poseu uns flocs de sal gruixuda pel damunt...bon appetit.