Lluç de palangre amb salsa de tinta i espàrrecs

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Víctor Quintillà
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Lluerna, Santa Coloma de Gramenet

INGREDIENTS

  • 4 trossos de lluç de palangre
  • 1/2 l de fumet
  • tinta de sèpia
  • 1 ceba petita
  • 1 pebrot verd
  • 1 gra d'all
  • 8 espàrrecs blancs
  • oli d'oliva i sal
  • 1 gotet de vi blanc

PREPARACIÓ

Per fer la salsa de tinta, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada.

Quan estigui daurada, afegiu-hi l'all i el pebrot picats. Quan agafin color, poseu-hi la tinta de calamar i el vi blanc.

Quan el vi hagi reduït, afegiu-hi el fumet i deixeu-ho coure tot durant 5 minuts. Seguidament, tritureu-ho amb el túrmix, coleu-ho i reserveu-ho.

A continuació, en un cassó amb aigua i sal bulliu els espàrrecs, pelats i tallats per la meitat, durant uns 6 o 7 minuts. Després, deixeu-los refredar al mateix cassó.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu el lluç, salat, per la part de la pell.

Quan la pell estigui torrada, doneu-li la volta, poseu els espàrrecs a la mateixa paella i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts.

I ja per acabar, feu una base de salsa al centre del plat, poseu-hi el lluç a sobre i els espàrrecs al costat.