Kanelbullar (Pastissets de canyella) - Skara, Västergötland, Suècia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Elin Hellström, Barcelona
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a la massa:
  • 400 g de farina
  • 1 sobre de llevat en pols
  • 100 g de mantega
  • 100 g de sucre
  • 250 ml de llet
  • 1 culleradeta de cardamom mòlt
  • 1 pessic de sal
  •  
  • Per al farciment:
  • 100 g de mantega
  • 50 g de sucre morè
  • 3-4 culleradetes de canyella en pols
  •  
  • 1 ou per pintar

PREPARACIÓ

Preescalfeu el forn a temperatura alta.
Prepareu la massa barrejant en un bol tots els ingredients. Us anirà més bé si hi poseu la mantega fosa. Pasteu-ho tot fins que no hi hagi cap grumoll i deixeu reposar la massa dins un bol tapat amb un drap fins que hagi doblat el seu volum.
Prepareu el farciment. Barregeu la mantega (millor si ja la teniu fora de la nevera, que serà ben tova) amb la canyella en pols. Com que la canyella té un gust força dominant, val més que n'hi poseu una mica menys que una mica massa. Remeneu-ho fins que us quedi una mena de pasta cremosa. Després, afegiu-hi el sucre morè i remeneu-ho una mica més. Reserveu-ho.
Escampeu una mica de farina per sobre del marbre i estireu la massa. Heu de fer un rectangle de tot just de mig centímetre de gruix.
Repartiu la crema de mantega per la superfície de la massa que teniu estirada. Cargoleu la massa sobre ella mateixa, per fer-ne un rotllo com un braç de gitano. Talleu-ne porcions de, més o menys, un parell de centímetres d'amplada.
Poseu cada porció dins una paperina de coure magdalenes de manera que us quedi a la vista la forma caragolada dels rotllets. Deixeu-los reposar una estona més perquè augmentin de volum.
Bateu l'ou i pinteu la superfície de cada pastisset. Enforneu-los durant uns 15 minuts i ja els tindreu a punt per servir.
Si els voleu un punt més dolços, hi podeu escampar una mica de sucre per sobre un cop fora del forn. I si no us els mengeu tots i us en sobren, els podeu congelar sense problemes.