Goxua

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    +Obre

    Aquestes postres són molt energètiques, riques en proteïnes i calci, també en sucres i greixos.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    4 magdalenes

    250 g llet  fresca

    375 g nata

    4 rovells d'ou

    100 g mantega  

    50 g de maizena

    180 g de sucre

    2 canonets de vainilla

    rom

    caramels de mel 

    llimona

    llima

     

PREPARACIÓ

  1. Posem en una safata 4 magdalenes tallades pel mig i les emborratxem amb un raig de rom. Les reservem. Si volem fer aquestes postres aptes per als més petits, podem canviar el rom per un almívar.
  2. Posem a bullir en un recipient 250 g de llet i 125 g de nata del 35%. Hi afegim la polpa dels 2 canonets de vainilla i la pell de llimona. Quan arrenqui el bull hi parem el foc, ho tapem i ho deixem infusionar 10 minuts.
  3. Escalfem una mica d'aigua mineral en un recipient.
  4. Desfem en una paella 100 g de sucre amb una mica d'aigua calenta i unes quantes gotes de suc de llimona, fins que quedi textura de xarop.
  5. Posem les magdalenes borratxes sobre paper sulfurat. Les reservem.
  6. Separem clares i rovells de 4 ous: les clares en un tàper i, els rovells, en un bol.
  7. Blanquejem els rovells amb les varetes elèctriques afegint-hi 80 g de sucre.
  8. Desfem 50 g de maizena amb una mica d'aigua freda i ho afegim als rovells. Ho remenem.
  9. Colem en un recipient la infusió de llet i nata i el posem a foc mitjà; hi afegim, a poc a poc, els rovells i ho remenem fins que s'espesseixi. Hi afegim 100 g de mantega pomada i ho reservem en una mànega.
  10. Triturem un grapat de caramels de mel en un got americà i ho reservem.
  11. Traiem de la nevera 250 g de nata del 35% i un bol metàl·lic, i la muntem amb les varetes elèctriques. Ho posem a dins d'una mànega.
  12. Ho servim en una copa de gelat. La magdalena a sota, la nata, la crema, pols de caramel i ratlladura de llima.