Farcellets de patates amb confitat de porc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Montse Sorribes
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Joan del Batlle, La Coma i la Pedra (Solsonès)
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 kg de patates del buffet negre
- 2 costelles
- 1 botifarra
- 1 botifarra de perol negra
- 1 manat d'alls tendres
- 1 raig de vodka
- llard
- oli d'oliva
- 4 fulles de llorer
- 1 mantellina de porc
- sal i pebre
- Per l'oli de tòfona:
- 60 g de tòfona negra melanosporum
- 50 cl d'oli d'oliva verge
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu la costella ja tallada, talleu la botifarra a trossos, ompliu una cassola amb oli, llard i les fulles de llorer, afegiu-hi la costella i la botifarra i confiteu-ho a foc lent durant una hora.
Per fer l'oli de tòfona, tritureu la tòfona, amb batedor, amb l'oli i deixeu-lo reposar durant 24 hores en un pot de vidre a la nevera.
A continuació, poseu les patates senceres i amb pell a bullir en una cassola plena d'aigua freda amb sal. Quan estiguin cuites, aixafeu-les amb una forquilla, poseu-hi una mica d'oli de tòfona i reserveu-les.
Després, peleu els alls tendres, talleu-los molt petits i sofregiu-los en una paella al foc amb una mica d'oli.
Mentre els alls es sofregeixen, esparraqueu la botifarra negra; traieu-li la pell i esmicoleu-la i, quan els alls tendres estiguin cuits, afegiu a la paella la botifarra negra esparracada i el vodka i deixeu-ho reduir.
Tot seguit, esteneu la mantellina, talleu-la en 4 trossos, a sobre de cada tros poseu-hi el motlle metàllic, ompliu-lo amb la patata aixafada, retireu el motlle, emboliqueu-lo amb la mantellina i tanqueu el farcellet donant-li forma amb les mans, com si fos un paquet.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli, fregiu els farcellets, a foc viu, per les dues cares. Quan estiguin ben daurats, poseu-los al forn, prèviament preescalfat, durant uns 5 minuts a 200 graus.
I ja per acabar, emplateu els farcellets, acompanyeu-los del confitat i amaniu-ho tot amb unes gotes d'oli de tòfona.
Per fer l'oli de tòfona, tritureu la tòfona, amb batedor, amb l'oli i deixeu-lo reposar durant 24 hores en un pot de vidre a la nevera.
A continuació, poseu les patates senceres i amb pell a bullir en una cassola plena d'aigua freda amb sal. Quan estiguin cuites, aixafeu-les amb una forquilla, poseu-hi una mica d'oli de tòfona i reserveu-les.
Després, peleu els alls tendres, talleu-los molt petits i sofregiu-los en una paella al foc amb una mica d'oli.
Mentre els alls es sofregeixen, esparraqueu la botifarra negra; traieu-li la pell i esmicoleu-la i, quan els alls tendres estiguin cuits, afegiu a la paella la botifarra negra esparracada i el vodka i deixeu-ho reduir.
Tot seguit, esteneu la mantellina, talleu-la en 4 trossos, a sobre de cada tros poseu-hi el motlle metàllic, ompliu-lo amb la patata aixafada, retireu el motlle, emboliqueu-lo amb la mantellina i tanqueu el farcellet donant-li forma amb les mans, com si fos un paquet.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli, fregiu els farcellets, a foc viu, per les dues cares. Quan estiguin ben daurats, poseu-los al forn, prèviament preescalfat, durant uns 5 minuts a 200 graus.
I ja per acabar, emplateu els farcellets, acompanyeu-los del confitat i amaniu-ho tot amb unes gotes d'oli de tòfona.