Farcellets de patates amb confitat de porc

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Montse Sorribes
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Joan del Batlle, La Coma i la Pedra (Solsonès)

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 kg de patates del buffet negre
  • 2 costelles
  • 1 botifarra
  • 1 botifarra de perol negra
  • 1 manat d'alls tendres
  • 1 raig de vodka
  • llard
  • oli d'oliva
  • 4 fulles de llorer
  • 1 mantellina de porc
  • sal i pebre
  • Per l'oli de tòfona:
  • 60 g de tòfona negra “melanosporum”
  • 50 cl d'oli d'oliva verge

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu la costella ja tallada, talleu la botifarra a trossos, ompliu una cassola amb oli, llard i les fulles de llorer, afegiu-hi la costella i la botifarra i confiteu-ho a foc lent durant una hora.

Per fer l'oli de tòfona, tritureu la tòfona, amb batedor, amb l'oli i deixeu-lo reposar durant 24 hores en un pot de vidre a la nevera.

A continuació, poseu les patates senceres i amb pell a bullir en una cassola plena d'aigua freda amb sal. Quan estiguin cuites, aixafeu-les amb una forquilla, poseu-hi una mica d'oli de tòfona i reserveu-les.

Després, peleu els alls tendres, talleu-los molt petits i sofregiu-los en una paella al foc amb una mica d'oli.

Mentre els alls es sofregeixen, esparraqueu la botifarra negra; traieu-li la pell i esmicoleu-la i, quan els alls tendres estiguin cuits, afegiu a la paella la botifarra negra esparracada i el vodka i deixeu-ho reduir.

Tot seguit, esteneu la mantellina, talleu-la en 4 trossos, a sobre de cada tros poseu-hi el motlle metàl•lic, ompliu-lo amb la patata aixafada, retireu el motlle, emboliqueu-lo amb la mantellina i tanqueu el farcellet donant-li forma amb les mans, com si fos un paquet.

Finalment, en una paella amb una mica d'oli, fregiu els farcellets, a foc viu, per les dues cares. Quan estiguin ben daurats, poseu-los al forn, prèviament preescalfat, durant uns 5 minuts a 200 graus.

I ja per acabar, emplateu els farcellets, acompanyeu-los del confitat i amaniu-ho tot amb unes gotes d'oli de tòfona.
Anar al contingut