Esqueixada cuita

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Mariona Quadrada
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuina de bacallà

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 bosses de bacallà d'Islàndia esqueixat La Sirena
  • 4 tomàquets
  • 2 pebrots vermells
  • oli
  • sal
  • pasta d'oliva negra
  • enciams variats

PREPARACIÓ

Per començar, aboqueu el bacallà congelat directament en un cassó amb aigua bullint, i quan torni a arrencar el bull, apagueu el foc, compteu 10 segons, escorreu-lo i deixeu-lo refredar.

A continuació, escaliveu al caliu els tomàquets i els pebrots a la barbacoa (de taula).

Quan estiguin escalivats, deixeu-los refredar una mica, peleu els tomàquets, trinxeu-los, amaniu-los amb oli i sal i reserveu-los. Després, peleu els pebrots, talleu-los a tires i reserveu-los.

Tot seguit, barregeu en un bol el bacallà amb el tomàquet amanit.

Finalment, dissoleu la pasta d'oliva amb oli en un bol.

I ja per acabar, emplateu bacallà esqueixat amb tomàquet, poseu-hi les tires de pebrot per sobre i guarniu-ho amb una culleradeta de pasta d'oliva negra per sobre i unes fulles d'enciam.