Crema sabaiona

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 4 ous

    una presa de xocolata 85%

    50 g de sucre blanc

    100 g de vi de xerès

    120 g  de mel

    50 g de sucre morè

    200 g de musli

    100 g d'avellanes

    30 g de sèsam torrat

    una taronja

    mitja cullerada d'extracte de vainilla

    35 g de farina d'arròs

PREPARACIÓ

Esmicolem 100 g d'avellanes amb el morter. En un bol, les barregem amb 200 g de musli i el sèsam torrat. Posem un pot al foc amb 120 g de mel, 50 g de sucre morè i mitja cullerada d'extracte de vainilla i ho anem remenant fins que quedi homogeni. Quan estigui ben remenat, ho tirem dins el bol on tenim el musli, les avellanes i la farina d'arròs, i amb una espàtula ho barregem tot ben barrejat. Ho posem en una safata de forn amb paper sulfurat i ho aplanem. Ho posem al forn uns 30 o 35 minuts  a 150 graus.  Ho traiem i ho deixem refredar. Un cop fred, ho esmicolem.

Posem un pot al foc al mínim amb un dit d'aigua i un bol de vidre a sobre per fer un bany maria.

Separem les clares dels rovells, posem 4 rovells i 50 g de sucre blanc al bol del bany maria i ho anem remenant fins que es blanquegin. Un cop blanquejades, hi anem afegint el xerès de mica en mica, sense deixar de remenar-ho durant uns 10 minuts.

Ho traiem del foc i servim, en una copa, el musli, la crema i la ratlladura de taronja.