Crema sabaiona
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
4 ous
una presa de xocolata 85%
50 g de sucre blanc
100 g de vi de xerès
120 g de mel
50 g de sucre morè
200 g de musli
100 g d'avellanes
30 g de sèsam torrat
una taronja
mitja cullerada d'extracte de vainilla
35 g de farina d'arròs
PREPARACIÓ
Esmicolem 100 g d'avellanes amb el morter. En un bol, les barregem amb 200 g de musli i el sèsam torrat. Posem un pot al foc amb 120 g de mel, 50 g de sucre morè i mitja cullerada d'extracte de vainilla i ho anem remenant fins que quedi homogeni. Quan estigui ben remenat, ho tirem dins el bol on tenim el musli, les avellanes i la farina d'arròs, i amb una espàtula ho barregem tot ben barrejat. Ho posem en una safata de forn amb paper sulfurat i ho aplanem. Ho posem al forn uns 30 o 35 minuts a 150 graus. Ho traiem i ho deixem refredar. Un cop fred, ho esmicolem.
Posem un pot al foc al mínim amb un dit d'aigua i un bol de vidre a sobre per fer un bany maria.
Separem les clares dels rovells, posem 4 rovells i 50 g de sucre blanc al bol del bany maria i ho anem remenant fins que es blanquegin. Un cop blanquejades, hi anem afegint el xerès de mica en mica, sense deixar de remenar-ho durant uns 10 minuts.
Ho traiem del foc i servim, en una copa, el musli, la crema i la ratlladura de taronja.