Crema de llimona amb taronja i mandarina

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Fran López
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Torreó de l'Indià
  • Dieta: Vegetariana

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 l de nata
  • 200 g de sucre
  • 100 g de rovell d'ou
  • 2 llimones
  • 180 g de galeta d'ametlla
  • 2 taronges
  • 300 g de suc de mandarina
  • 1 branqueta de menta

PREPARACIÓ

Per començar, congeleu el suc de mandarina.

Per fer la crema de llimona, poseu a bullir en un cassó la nata amb la ratlladura de llimona i la meitat del sucre. Mentrestant, barregeu manualment l'altra meitat del sucre amb els rovells en un bol fora del foc. Quan estigui ben barrejat, afegiu-hi la nata bullint, fora del foc, remeneu-ho bé i reserveu-ho en fred.

A continuació, talleu la taronja en supremes, amb el ganivet, per no endur-vos la part blanca.

Finalment, ratlleu el suc de mandarina congelat amb una cullera per obtenir la textura del granissat.

I ja per acabar, disposeu en una copa de Martini la crema de llimona, poseu-hi la galeta trossejada i les supremes de taronja al damunt, coroneu-ho amb una bola de granissat de mandarina i guarniu-ho amb les fulles de menta.