Cassoleta de carxofes i patates
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mercè Navarro
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
La carxofa és una de les verdures més riques en magnesi, fòsfor i potassi amb un important efecte sobre l'activitat muscular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 patates
- 6 carxofes
- 10 g de farina
- 1 ceba
- 50 cl de vi ranci
- aigua
- sal i pebre
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb oli sofregiu la ceba tallada a la juliana. Quan estigui una mica dauradeta, afegiu-hi les carxofes, pelades i tallades a trossos, i deixeu-ho sofregir tot junt durant un parell de minuts.
Seguidament, poseu-hi les patates, pelades i escapçades, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi la farina i remeneu-ho bé durant un parell de minuts. A continuació, poseu-hi el vi ranci i deixeu-lo coure fins que s'evapori tot l'alcohol. Finalment, cobriu-ho amb aigua, tapeu la cassola, abaixeu el foc i deixeu-ho coure tot junt durant 30 minuts. I ja per acabar, emplateu les carxofes amb les patates.
Seguidament, poseu-hi les patates, pelades i escapçades, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi la farina i remeneu-ho bé durant un parell de minuts. A continuació, poseu-hi el vi ranci i deixeu-lo coure fins que s'evapori tot l'alcohol. Finalment, cobriu-ho amb aigua, tapeu la cassola, abaixeu el foc i deixeu-ho coure tot junt durant 30 minuts. I ja per acabar, emplateu les carxofes amb les patates.