Cassoleta de carxofes i patates

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Mercè Navarro
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carxofa és una de les verdures més riques en magnesi, fòsfor i potassi amb un important efecte sobre l'activitat muscular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 patates
  • 6 carxofes
  • 10 g de farina
  • 1 ceba
  • 50 cl de vi ranci
  • aigua
  • sal i pebre
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb oli sofregiu la ceba tallada a la juliana. Quan estigui una mica dauradeta, afegiu-hi les carxofes, pelades i tallades a trossos, i deixeu-ho sofregir tot junt durant un parell de minuts.

Seguidament, poseu-hi les patates, pelades i escapçades, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi la farina i remeneu-ho bé durant un parell de minuts. A continuació, poseu-hi el vi ranci i deixeu-lo coure fins que s'evapori tot l'alcohol. Finalment, cobriu-ho amb aigua, tapeu la cassola, abaixeu el foc i deixeu-ho coure tot junt durant 30 minuts. I ja per acabar, emplateu les carxofes amb les patates.
Anar al contingut