Caldo de préssec i gelat de iogurt amb galeta de taronja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joel Castanyer
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Resquitx, Golmés (Lleida)
- Informació nutricional -Obre
El préssec, tot i tenir un gust més dolç que la poma, aporta menys quantitat de sucreAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per al caldo de préssec:
- 14 préssecs
- 100 g d'aigua
- 100 g de sucre
- Per a la galeta de taronja:
- 250 g de sucre
- 100 g d'ametlla picada
- 100 g de farina
- 100 g de mantega
- 45 g de suc de taronja
- Per a la presentació:
- gelat de iogurt
- iogurt cremós
- 1 préssec
- galeta de taronja
PREPARACIÓ
Per fer el caldo de préssec, feu un almívar amb la mateixa quantitat d'aigua i sucre, en un cassó al foc. Quan estigui fet, deixeu-lo refredar.
A continuació, peleu els préssecs, talleu-los, passeu-los per la liquadora i reserveu el suc.
Tot seguit, barregeu l'almívar amb el suc del préssec i poseu-ho en una gerra.
Per fer la galeta de taronja, barregeu a mà, en un bol gros, el sucre amb la mantega al punt de pomada. Quan tingueu aquests ingredients ben barrejats, afegiu-hi l'ametlla picada, la farina i el suc de taronja i barregeu-ho tot ben barrejat. Seguidament, estireu la massa, sense que calgui deixar-la reposar, entre dos fulls de paper de forn i deixeu-ho coure al forn a 180 graus, uns 10 minuts.
Menstrestant, peleu el préssec i talleu-lo a daus petits.
I ja per acabar, a la base del plat poseu-hi el iogurt cremós, feu-hi una quenelle de gelat al damunt, guarniu-ho amb uns dauets de préssec i un tros de teula i serviu el caldo de préssec en una gerra.
A continuació, peleu els préssecs, talleu-los, passeu-los per la liquadora i reserveu el suc.
Tot seguit, barregeu l'almívar amb el suc del préssec i poseu-ho en una gerra.
Per fer la galeta de taronja, barregeu a mà, en un bol gros, el sucre amb la mantega al punt de pomada. Quan tingueu aquests ingredients ben barrejats, afegiu-hi l'ametlla picada, la farina i el suc de taronja i barregeu-ho tot ben barrejat. Seguidament, estireu la massa, sense que calgui deixar-la reposar, entre dos fulls de paper de forn i deixeu-ho coure al forn a 180 graus, uns 10 minuts.
Menstrestant, peleu el préssec i talleu-lo a daus petits.
I ja per acabar, a la base del plat poseu-hi el iogurt cremós, feu-hi una quenelle de gelat al damunt, guarniu-ho amb uns dauets de préssec i un tros de teula i serviu el caldo de préssec en una gerra.