Pijama

  • Programa:
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Informació nutricional
    +Obre

    Pels ingredients que conté (rovells d'ou, nata...), aquesta recepta és molt rica en vitamina D, imprescindible per a l'absorció del calci.

INGREDIENTS

  • Per fer el gelat:

  • 5 rovells d'ou
  • 150 g de nata
  • 150 g de llet
  • 75 g de sucre
  • 1 beina de vainilla
  • 1 préssec en almívar
  •  

    Per fer el flam:

  • 500 g llet
  • 125 g de nata
  • 9 ous
  • 120 g de sucre
  • 120 g de caramel
  •  

    Per fer la nata:

  • 125 g de nata
  • 30 g sucre
  • 1 cirereta

PREPARACIÓ

1. Per fer el gelat, blanquegem els 5 rovells amb el sucre. Tot seguit hi anem afegim la nata, la llet, la beina de vainilla oberta i la polpa i mig tros de préssec en almívar tallat petit. Ho posem al foc uns 20 minuts al mínim, sense que arribi a bullir, i anem remenant sovint.

2. Ho colem i ho posem al congelador dins d'una mànega pastissera. Anem remenant amb les mans de tant en tant perquè no se'ns acabi de congelar. Unes tres o quatre vegades durant les següents dues hores.

3. Per fer el flam, barregem la llet, la nata, el sucre, 6 ous i 3 rovells i ho batem tot amb el túrmix. Posem caramel fred de nevera a la base dels motlles, hi afegim la barreja i ho enfornem al bany maria 50 minuts a 90º amb aigua bullint.

4. Ho servim amb la nata muntada amb una cirereta, un tall de préssec en almívar, una bola de gelat i el flam amb caramel per sobre.