Calamars a la romana d'ou ferrat i botifarrons de ceba

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Herrera
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    Elaboració rica en proteïnes d'alt valor biològic i per tenir diferents procedències fa que sigui molt complet en quant a vitamines i minerals.

INGREDIENTS

  • 1 kg de farina
  • 4 ous frescos
  • 1 tassa d'oli d'oliva verge
  • 1/4 de l d'aigua amb gas
  • 16 calamars petits
  • 1 botifarró de ceba
  • sal i pebre
  • 300 g de patates
  • 6 fulles de llorer
  • un gra d'all

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica d'oli, sofregiu les patates pelades i tallades a trossos i una mica de botifarró desfet.

Seguidament, afegiu-hi una mica de sal, una mica de pebre, les fulles de llorer, un gra d'all i l'aigua amb gas i deixeu-ho coure a foc suau durant una estona.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli fregiu la clara d'ou. Quan estigui cuita, retireu-la, piqueu-la amb un ganivet, poseu-la en un bol juntament amb el rovell cru i remeneu-ho bé amb una forquilla.

Per fer els calamars d'ou, poseu la farina en un bol, amb un got feu uns cercles sobre la farina, cobriu aquests cercles amb la barreja de rovell i clara i poseu-ho al congelador durant una estona. Quan estiguin ben congelats, fregiu-los en una paella amb oli abundant.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els calamars i la resta del botifarró tallat a trossos.

I ja per acabar, emplateu les patates, poseu-hi els calamars amb el botifarró al voltant i a sobre els calamars d'ou ferrat.