Brandada de bacallà amb ou de pagès
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Santi Colominas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Toc, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la brandada:
- 300 ml d'oli d'alls
- 1/2 kg de bacallà
- 1 got de crema de llet
- pebre blanc, llorer, pebre negre en gra
- Per a l'escalivada:
- 1 pebrot
- 1 albergínia
- 4 cebes de platillo
- 2 patates Ratte
- Per a l'ou escumat:
- 1 ou
- paper film
- oli
PREPARACIÓ
Per fer la brandada, poseu en un cassó la crema de llet, el llorer, el pebre blanc, el pebre negre, el bacallà tallat a trossets i deixeu-ho coure tot junt durant una estona.
Quan estigui cuit, coleu el bacallà, poseu-lo en un bol amb una mica més de crema de llet i tritureu-ho amb el túrmix.
Seguidament, comenceu a afegir l'oli d'all de mica en mica, mentre ho seguiu triturant amb el túrmix.
Per fer l'escalivada, poseu en una safata les patates, les cebes, l'albergínia i el pebrot, amaniu-ho tot amb oli i poseu-ho a coure al forn durant uns 25 minuts a foc fort. Quan estiguin ben torrades, retireu-les del forn, peleu-les i reserveu-les.
Per fer l'ou escumat, poseu l'ou sense closca en un bol cobert amb paper film.
A continuació, feu un farcellet amb el film, lligueu-lo amb un cordill i poseu-lo a coure en un cassó amb aigua bullint durant 4 minuts. Després, retireu-lo del foc, deixeu-lo refredar i desemboliqueu-lo.
I ja per acabar, poseu un motllo al centre del plat, farciu-lo amb la brandada fins a la meitat i a sobre poseu-hi el pebrot i l'albergínia tallats a tires, la ceba i la patata tallades a rodanxes.
Finalment, desemmotlleu-ho, poseu-hi l'ou escumat al damunt i amaniu-ho tot amb un raig d'oli
Quan estigui cuit, coleu el bacallà, poseu-lo en un bol amb una mica més de crema de llet i tritureu-ho amb el túrmix.
Seguidament, comenceu a afegir l'oli d'all de mica en mica, mentre ho seguiu triturant amb el túrmix.
Per fer l'escalivada, poseu en una safata les patates, les cebes, l'albergínia i el pebrot, amaniu-ho tot amb oli i poseu-ho a coure al forn durant uns 25 minuts a foc fort. Quan estiguin ben torrades, retireu-les del forn, peleu-les i reserveu-les.
Per fer l'ou escumat, poseu l'ou sense closca en un bol cobert amb paper film.
A continuació, feu un farcellet amb el film, lligueu-lo amb un cordill i poseu-lo a coure en un cassó amb aigua bullint durant 4 minuts. Després, retireu-lo del foc, deixeu-lo refredar i desemboliqueu-lo.
I ja per acabar, poseu un motllo al centre del plat, farciu-lo amb la brandada fins a la meitat i a sobre poseu-hi el pebrot i l'albergínia tallats a tires, la ceba i la patata tallades a rodanxes.
Finalment, desemmotlleu-ho, poseu-hi l'ou escumat al damunt i amaniu-ho tot amb un raig d'oli