Bescuit glacé

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Lluís Estrada Canal
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Pastisseria Canal, Barcelona
  • Dieta: Vegetariana

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per al pa de pessic:
  • 4 ous
  • 115 g sucre
  • 115 g farina fluixa
  • 100 g granet d'ametlla
  • Pel motlle:
  • una mica de mantega
  • una mica de farina blanca
  • Per a la crema de bescuit glacé:
  • 4 rovells
  • 100 g sucre
  • 33 g aigua
  • 1 beina de vainilla
  • 700 g nata muntada sense sucre
  • Opcional: cobertura de xocolata negra

PREPARACIÓ

Per començar, preescalfeu el forn a 190 graus.

Per fer el pa de pessic, en un bol, amb el batedor elèctric, munteu els ous amb el sucre. Quan doblin el seu volum, afegiu-hi la farina i barregeu-ho amb una llengua.

Seguidament, unteu amb mantega un motlle rodó metàl·lic, espolseu-hi farina, aboqueu-hi la massa fins a la meitat, poseu-hi una mica de granet d'ametlla per sobre i deixeu-ho coure al forn a 190 graus durant 15 minuts.

Per fer el xarop, barregeu el sucre i l'aigua en un cassó al foc i escalfeu-ho a foc mitjà fins que arribi a 112 graus.

Mentrestant, grateu la polpa de la beina de vainilla, poseu-la en un bol juntament amb els rovells d'ou i munteu-ho amb un batedor elèctric.

Quan el xarop arribi als 112 graus, aboqueu-lo de mica en mica a sobre dels rovells sense parar de muntar-los, amb el batedor elèctric, i seguiu muntant-ho fins que la crema sigui tèbia, entre 5 i 10 minuts.

A continuació, barregeu-ho amb la nata muntada amb l'ajut d'una llengua, poseu-ho dins una màniga pastissera i reserveu-ho.

Tot seguit, comproveu que el pa de pessic està cuit amb l'ajut d'un escuradents, retireu-lo del forn, desemmotlleu-lo i deixeu-lo refredar. Quan estigui fred, obriu-lo per la meitat, talleu la tapa en 4 porcions triangulars, i reserveu-les.

Després, poseu la base de pa de pessic a sobre d'una safata, cobriu-la amb la crema de rovells fent una mitja esfera, poseu-hi al damunt els triangles de pa de pessic, espolseu-hi una mica de sucre llustre per sobre i congeleu el pastís.

Finalment, desfeu la cobertura en un cassó al foc, al bany maria, o al microones.

I ja per acabar, talleu-lo en porcions i serviu-lo amb una mica de xocolata calenta.