Batuts verds
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas i Carla Zaplana
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
Els batuts aporten més nutrients que els sucs, ja que en triturar els aliments es conserva tota la polpa de la fruita o de la verdura. Els batuts frescos, és a dir els acabats de fer, són una beguda amb moltes vitamines i minerals.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
GREEN ENERGY
INGREDIENTS
1 plàtan
1 poma granny
dos grapats d'espinacs
1 got d'aigua de coco
Per a la cobertura
te matcha en pols
fulles d'espinacs
maca
trossets de plàtan
ROUGE PERFORMANCE
INGREDIENTS
1 remolatxa
1 plàtan i mig
1 tassa de llet d'ametlla (uns 250 ml)
1⁄2 tassa de gerds
un grapat d'espinacs
un trosset d'arrel de cúrcuma
1 cullerada de llavors de cànem
Per a la cobertura
llavors de cànem
gerds
mores
nabius
TROPICANA
INGREDIENTS
1 taronja
1 pastanaga
1⁄2 mango
1⁄2 cogombre
1⁄4 llima
1⁄2 tassa d'aigua mineral (uns 125 ml)
Per a la cobertura
lúcuma en pols
làmines de mango
ratlladura de pell de llima
PREPARACIÓ
GREEN ENERGY
- Rentem els espinacs, en traiem les tiges i els afegim a la batedora juntament amb una mica d'aigua de coco. Ho batem uns segons.
- Rentem la poma, en traiem el cor i la tallem a vuitens, per facilitar la feina a la batedora. Tallem el plàtan i l'afegim a la batedora juntament amb la poma. Acabem d'afegir-hi l'aigua de coco que ens ha sobrat d'abans i ho tornem a batre tot fins que aconseguim una textura fina de batut. Si veiem que ens hi falta aigua de coco, n'hi afegim més, segons si ho volem més o menys líquid.
- Ho servim en un got i ho guarnim amb mitja culleradeta de maca, mitja culleradeta de te matcha en pols, una fulla d'espinac i uns trossets de plàtan per sobre.
ROUGE PERFORMANCE
- Rentem la remolatxa, en traiem les puntes i la tallem a daus. Rentem els espinacs i en traiem les tiges. Posem a la batedora els espinacs, la remolatxa i una part de la beguda d'ametlla. Ho batem uns segons.
- Pelem el plàtan i el tallem. L'afegim a la batedora juntament amb una desena de gerds, un parell de trossets de cúrcuma, una cullerada de llavors de cànem i la resta de beguda d'ametlla. Ho trossegem tot a la batedora el temps que calgui per aconseguir una consistència fina.
- Ho servim en un got i ho guarnim amb una mica de fruita silvestre com ara nabius, gerds o mores, mitja culleradeta de llavors de cànem i una mica de cúrcuma picada per sobre.
TROPICANA
- Netegem la pastanaga, en traiem les puntes i la tallem a trossos per facilitar la feina a la batedora. Pelem mig cogombre, el tallem també a trossos i l'afegim a la batedora. Hi aboquem una part de l'aigua mineral i ho batem.
- Tallem la taronja i la mitja llima pelades prèviament, i les posem a la batedora. També hi afegim mig mango i ho tornem a batre amb la resta d'aigua fins que quedi una consistència fina.
- Ho servim en un got, hi ratllem per damunt la pell de la llima que ens ha sobrat, i ho acabem de guarnir amb làmines de mango i una cullerada de lúcuma en pols.