Amanida de patata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les herbes aromàtiques de la Mediterrània, a més de donar un exquisit aroma i gust, aporten moltes vitamines i minerals antioxidantsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1,5 kg sal grossa

  • 1 kg patata kennebec (velles)
  • 4 lloms arengades fumades
  • 1 ceba tendra
  • 150 ml oli OVE
  • 50 g ous d'arengada
  • 50 ml vinagre chardonnay
  • 20 g mostassa Dijon
  • 20 g mostassa antiga
  • Pebre negre
  • Api cavallar (aleixandri)
  • Sajolida
  • Fulla caputxina
  • Blet blanc
  • Corn de cérvol
  • Plantatge (Cincnervis)
  • Ruca

PREPARACIÓ

  1. Coem un quilo de patates al forn enterrades en sal grossa. Les tindrem a 190º durant 40 minuts.
  2. Traiem les patates del forn. Trenquem la capa de sal amb un martell, traiem les patates de la sal, les pelem i les tallem a panadera i les reservem
  3. Tallem quatre filets d'arengada fumada (sempre a contraveta per evitar la fibra). La reservem.
  4. Tallem una ceba morada a microbrunesa. La reservem.
  5. En un bol posem 20 g de mostassa de Dijon i 20 g de mostassa antiga, ceba, 70 g d'ous d'arengada, 50 ml de vinagre chardonnay i pebre negre. Ho emulsionem amb les varetes manuals afegint-hi 150 ml d'oli OVE.
  6. Afegim al bol de l'emulsió la ceba morada tallada. Ho integrem i reservem (ho podem guardar en un bol).
  7. Posem en un plat la base de patata, la vinagreta emulsionada, els trossos d'arengada fumada, una mica més de vinagreta, ruca i herbes de marge com api cavallar, sajolida, fulla de caputxina, blet blanc, corn de cérvol i plantatge. Ho rematem amb una mica més de vinagreta.
Anar al contingut