Amanida alemanya
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La maionesa casolana és ideal, ja que hi evitarem els additius, midons i olis pocs saludables, tot i que cal consumir-la en el mateix moment i hem de vigilar molt a l'hora de manipular els ous.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
850 g de patates monalisa
80 g nata 35%
12 cebetes avinagrades
6 raves
3 botifarres (450 g)
6 cogombrets avinagrats
3 cullerades de tàperes
2 ous
1 gra d'all
1 llimona
1 llima
1 cullerada de cafè de mostassa Dijon
1 ceba tendra
sal
pebre blanc
fulles de fonoll
colitx
oli OVE
PREPARACIÓ
- En una olla amb aigua mineral i sal posem a bullir 850 g de patates monalisa amb pell durant 30/35 minuts.
- Posem 1 gra d'all pelat en un pot i l'escaldem 3 vegades, tallant-t'hi la cocció en un bol amb aigua i gel. Traiem el germinat i el reservem.
- En un got túrmix posem 2 ous, 80 g de nata 35%, l'all escaldat, sal, el suc d'una llimona, una culleradeta de cafè de mostassa de Dijon, pebre blanc i oli OVE. Ho emulsionem.
- Coem a foc suau 3 botifarres en una planxa sense arribar a coure-les totalment i les deixem reposar 30 minuts embolicades amb paper sulfurat i d'alumini (aquí s'acabaran de coure).
- Traiem de la cassola les patates ja bullides i les deixem reposar 30 minuts embolicades amb paper de plata.
- Tallem a brunesa la part blanca d'una ceba tendra i a rodelles la part verda. Ho posem en un bol gran.
- Tallem a microbrunesa 8 cogombrets en vinagre. Els afegim al bol juntament amb 12 cebetes avinagrades senceres.
- Tallem a rodelles 6 raves. Les afegim al bol.
- Desemboliquem, pelem i tallem a mida mossegada les patates i les afegim al bol.
- Desemboliquem i tallem a rodelles la botifarra i l'afegim al bol.
- Afegim 3 cullerades de tàperes.
- Afegim la maionesa i ratllem una llima per sobre. Ho remenem suaument.
- Piquem unes fulles de fonoll i de colitx.
- Servim l'amanida amb les fulles de fonoll i colitx per sobre.