TV3 i Catalunya Ràdio amb el Festival Beefeater In-Edit

TV3 i Catalunya Ràdio, a través dels seus canals iCat.cat i el 33, se sumen al Beefeater In-Edit, Festival de Cine Documental Musical de Barcelona, que se celebra entre els dies 27 d'octubre i 6 de novembre. Els espectadors del 33, cada nit, de dilluns a divendres, podran veure excel·lents documentals dedicats a grans figures de la música de tots els gèneres. L'emissora iCat.cat farà el seguiment diari del festival amb entrevistes als realitzadors que presenten documental i emetrà un programa especial, des del cine Aribau, coincidint amb la inauguració del festival i la projecció de la pel·lícula Omega, dedicada al treball conjunt d'Enrique Morent i Lagartija Nick.

L'espai "33 i...." serà musical des del 24 d'octubre i fins al 4 de novembre. Per la franja temàtica del 33, cada nit, de dilluns a divendres i a partir de les 23.15, una desfilada de grans figures musicals de tots els estils. Hi haurà música intimista, carregada de poesia, amb Leonard Cohen, o podrem passejar pels carrers de Sheffild per descobrir com són els "Pulp".  Una altra nit serà el torn de l'indie rock de The National i, el següent, el 33 s'omplirà amb els ritmes africans de Fela Kuti, Dirty Paraffin o Nueka per, l'endemà, descobrir un personatge enigmàtic, per molts un geni, Adrià Puntí. Els documentals d'aquest cicle cobreixen un espectre molt ampli i inclouen treballs commovedors, com l'aproximació a una gran diva com Maria Callas, carregada de passió i sentiment o la descoberta de les veus i els músics d'estudi que s'amaguen darrere de moltes gravacions d'èxit. Una programació molt variada per a tots els gustos musicals, inclòs el jazz, amb els treballs dedicats a Ben Webster i Dexter Gordon o la Sant Andreu Jazz Band, o la música orquestral amb ecos caribenys d'un personatge que transcendeix l'àmbit estrictament musical, com és el cas de Xavier Cugat.

 

iCat.cat també se suma a la celebració del Festival de Cine Documental Musical de Barcelona. L'emissora serà la guia del dia a dia del festival a través de la seva programació. "Els experts", cada dia, des del 26 d'octubre i fins al 6 de novembre, faran el recorregut de la programació més destacada del festival i entrevistaran als realitzadors que hi presenten documental. El dia 27, "Independents" farà un programa especial des del cine Aribau on es projectarà el documental "Omega". Aquest treball se centra en la col·laboració entre Enrique Morente i Lagartija Nick que es va convertir en un disc mític. Durant aquest programa dedicat a la gala d'inauguració del festival, els "Independents" parlaran amb els membres de la família Morente. A més d'aquests espais en directe, iCat.cat ofereix tota una sèrie de peces i materials complementaris a través del web i apps. A continuació us detallem la programació del 33 i els espais d'iCat.cat.

 

Programació "33 i...."

 

24.oct              Leonard Cohen: Bird on a wire, de Tony Palmer, 1974 

25.oct              Mistaken for estrangers, de Tom Berninger, 2013                      

26.oct              Callas, de Tony Palmer, 1987         

27.oct              A vint passos de la fama, de Morgan Neville, 2013                     

28.oct              Adrià Puntí, de Xavier Puig i Raimon Fransoy, 2012                    

                                              

31.oct              Cool cats, de Janus Coster-Rasmussen, 2015

1 nov.              Fonko, de L. D. Lajama i Lars Lovén

2 nov.              Sexe, maraques i chihuahes, de Diego Mas, 2016                      

3 nov.              Pulp. A film about life, death and supermarkets, de Florian Hubicht.2016      

4 nov.              Kids and music, la Sant Andreu Jazz Band, de Ramon Tort, 2012                  

                                              

 

Programació iCat.cat

 

Dimecres 26 octubre:

 

08-10 h - Els Experts / Els cineastes de l'In-Edit 2016

Parlem amb els cineastes que presenten pel·lícula al festival de documentals musicals de Barcelona.

 

Dijous 27 octubre:

 

19-20h - Independents / Especial In-Edit

Programa especial des dels Cinemes Aribau sobre el festival de documentals musicals que arrenca a Barcelona. Josep Martín parla amb la família Morente amb motiu de l'estrena de la pel·lícula "Omega", sobre el disc d'Enrique Morente i Lagartija Nick, que inaugura el festival. També parlarem amb els selectors del festival i explicarem les novetats d'aquesta edició.

 

Durant el festival (27 de setembre al 6 de novembre)

 

08-10 h - Els Experts / Ruta experta l'In-Edit...

El programa despertador d'iCat.cat farà una ruta diària dels documentals més destacats que es projecten al festival In-Edit.

 

Ja a la carta al web i app:

 

Els Experts / El #momentInEdit dels fans del festival

Toni Castarnado, autor del llibre "In-Edit. Made in Barcelona", recorre la història del festival de documentals de Barcelona per constatar que s'ha convertit en un petit univers. Per sobre de la música, el més important són les històries que ens expliquen els cineastes i les emocions que ens desperten amb les seves cintes.

http://catradio.cat/icat/programes/Els-experts/1448/audios/Ens-submergim-en-les-sensacions-del-festival-In-Edit/936900

 

Independents / Tot Blur en 3 minuts

Resumim en tres minuts la carrera d'un dels protagonistes del festival In-Edit: Blur.

http://catradio.cat/icat/programes/Independents/1045/audios/Tot-Blur-en-3-minuts/936841

 

Independents / Tot Oasis en 3 minuts

Resumim la carrera dels Oasis en tres minuts. També parlem de "Supersonic", el documental sobre el grup dels germans Gallagher, que es projectarà al festival de documentals musicals In-Edit.

http://catradio.cat/icat/programes/Independents/1045/audios/Oasis-en-3-minuts/936091

 

 5 Songs / Lagartija Nick

Antonio Arias, líder de Lagartija Nick. Parlem amb ell amb motiu del vintè aniversari del mític disc "Omega". Per commemorar l'efemèride s'ha reeditat el disc amb cançons inèdites i s'estrena un documental, que inaugurarà el Festival In-Edit. A part d'endinsar-nos en el disc, Arias també comparteix alguns dels seus primers records musicals. 

http://catradio.cat/icat/programes/5Songs/1525/audios/5Songs-146-Antonio-Arias-Lagartija-Nick/936796

 

iCatTapes / In-Edit 2016, la playlist

La música que sonarà a les sales de cinema del Festival de Cine Documental Musical In-Edit 2016.

http://catradio.cat/icat/programes/iCatTapes/1526/audios/In-Edit-2016/936813

 

 

tv3.cat

catradio.cat