Eva Clausó presenta la nova temporada de "Salut i muntanyes"
Dimarts, a les 22.15

Torna el programa "Salut i muntanyes"

Demà, a les 22.15, el 33 estrena la segona temporada de "Salut i muntanyes" amb una visita a diversos punts de l'Alt Urgell

El programa, dirigit i presentat per Eva Clausó, dona visibilitat als pobles de muntanya catalans a través del que els identifica

Cada capítol de "Salut i muntanyes" vol acostar l'espectador a una població dels Pirineus catalans i al seu entorn d'una manera original i diferent. Ho fa a través d'elements característics de cada poble, com la gastronomia, la ramaderia, l'esport o els seus habitants carismàtics, però també des de la mirada dels que s'hi han instal·lat fa poc.

En aquest recorregut, l'espectador trobarà propostes gastronòmiques i vivències històriques narrades en primera persona, i experiències de tota mena que construeixen els pobles i racons especials del territori, des de la mirada privilegiada de qui hi viu i en coneix el dia a dia.

Les avionetes del Pla de les Forques

Calbinyà un viatge en el temps, les avionetes del Pla de les Forques i la  farinera de Montferrer

En el primer capítol de la segona temporada, Eva Clausó visita la casa rural de Cal Serni, a Calbinyà, a la comarca de l'Alt Urgell, on descobrirà com vivia una família del segle XV. 

A més a més, tastarà la famosa nyàmera i pujarà fins a un orri recuperat on abans s'hi aixoplugaven els pastors. L'aventura continuarà fins al pla de les Forques, a la Seu d'Urgell, que fa les delícies dels amants de l'aeromodelisme.

A Montferrer anirà a descobrir els secrets de l'antiga farinera amb l'Eli, una veïna del poble, i acabarà la ruta visitant un búnquer excavat sota la roca a Bellestar, del qual molt pocs en coneixen l'existència.

3cat.cat

Anar al contingut