Clara Serra
DIUMENGE

"Què vol dir consentir?", diumenge, a "Marcians"

"Marcians", el programa que busca explicar des de la cultura i l'art diversos aspectes de la condició humana , que vol conèixer personalitats singulars que fan d'aquest planeta un lloc més interessant i que busca en el món de la creació respostes per entendre el nostre present, reflexionar sobre el passat i preparar l'espectador per al futur, abordarà, aquest diumenge, 3 de març, la pregunta "Què vol dir consentir?"

En el terreny de les relacions sexuals, el consentiment de les parts és clau per preservar la llibertat i la seguretat de les persones, especialment de les dones. Però... sempre es donen les circumstàncies per poder-lo expressar de manera nítida i contundent? Què passa si es manifesta positivament, però no reflecteix allò que la persona realment desitja?

Aquestes són algunes de les qüestions que la filòsofa Clara Serra desenvolupa a "El sentido de consentir" i de les quals parla en aquest reportatge. L'assaig, editat per Anagrama, s'ha convertit automàticament en un referent sobre el consentiment, des de la seva publicació fa tot just unes setmanes.

Una altra obra clau per abordar el tema és "Jauría". És una peça de teatre documental elaborada íntegrament amb fragments de les declaracions policials i judicials dels implicats en el cas de La Manada. El muntatge es va estrenar amb gran èxit a Madrid, el 2019, però no ha arribat a Catalunya fins ara. En parlem amb Jordi Casanovas, autor de la dramatúrgia, i amb Ángela Cervantes i Artur Busquets, dos dels protagonistes.

I una de les estrenes destacades de la cartellera cinematogràfica també posa damunt de la taula la complexitat del consentiment. És la pel·lícula britànica "How to have sex" i se centra en el viatge de final de curs de tres amigues de vint-i-tants. Ha estat premiada als festivals de Canes i Valladolid, als Premis del Cinema Europeu i nominada a tres Bafta, entre d'altres, i en parlem amb la directora, Molly Manning Walker, i amb la protagonista, Mia McKenna-Bruce.

3Cat.cat/marcians

 

Anar al contingut