Cavalleria Rusticana i Pagliacci
Cavalleria Rusticana i Pagliacci

Catalunya Música transmetrà dissabte en directe "Cavalleria rusticana" i "Pagliacci" des del Metropolitan de Nova York

El dissabte 25 d'abril, a dos quarts de set de la tarda.

El dissabte 25 d'abril, a dos quarts de set de la tarda, Catalunya Música connectarà amb el Met de Nova York per transmetre en directe les òperes "Cavalleria rusticana" de Pietro Mascagni i "Pagliacci" de Ruggiero Leoncavallo, amb les fantàstiques veus de Marcelo Álvarez, Eva-Maria Westbroek i Patricia Racette, entre d'altres, i el Cor i l'Orquestra del Metropolitan de Nova York dirigits per Fabio Luisi. Els comentaris de la transmissió els farà Ignasi Pinyol.

Una vetllada verista és el que proposa el Metropolitan de Nova York programant en un mateix dia dues de les òperes més emblemàtiques d'aquest estil musical que ambientava les obres en les tragèdies de la vida real, sense maquillar-les de cap manera. "Cavalleria rusticana", de Pietro Mascagni, es va estrenar a Roma el 1890 i està considerada el primer exemple d'òpera verista. L'argument està basat en la novel·la homònima de Giovanni Verga. L'acció se situa en un poble de Sicília durant les festes de Pasqua i s'hi desenvolupa una terrible història d'amors il·lícits i de traïcions amoroses que acaben amb la mort d'un dels protagonistes: Turiddu.

El compositor italià Ruggiero Leoncavallo va fer ell mateix la música i el llibret de "Pagliacci". La trama de l'obra explica com el director i actor d'una companyia de còmics assassina la seva dona (que és actriu) i el seu amant mentre estan representant la funció. "Pagliacci" es va estrenar a Milà el 21 de maig del 1892 amb gran èxit i de seguida va ser representada arreu del món; de fet, va ser l'obra que va donar fama al compositor. El Met representa aquestes dues òperes amb la posada en escena de David McVicar i protagonitzades les dues per l'aclamat tenor argentí Marcelo Álvarez, que debuta al Met interpretant els papers protagonistes de Turiddu i Canio.

Aquesta transmissió estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

 

Anar al contingut