Imatge d'arxiu de la zona en què es treballa per rescatar els miners. (Font: Reuters)
L'anunci ha provocat l'alegria entre les famílies dels miners. (Font: Reuters)
Xile

Experts de la NASA arriben a Xile per ajudar en el rescat dels 33 miners atrapats

Els experts de la NASA ja han arribat a la mina de Xile on hi ha els 33 treballadors atrapats. El primer que han fet és recomanar les autoritats que diguin la veritat als miners sobre el termini per rescatar-los i han desaconsellat que se'ls faci arribar alcohol. D'altra banda, els propietaris de la mina han demanat disculpes al poble xilè per la catàstrofe.

Actualitzat
El Congrés de Xile ha començat a investigar l'accident i ho ha fet amb l'interrogatori en comissió parlamentària dels amos de la mina, que han demanat disculpes al poble xilè. Malgrat això, han justificat que no es construís una escala d'emergència a les xemeneies de ventilació, escales que haurien evitat la catàstrofe.

Mentrestant, ha començat la perforació del pou per on hauran de sortir els miners. Els equips xilens compten amb l'assessorament d'especialistes de la NASA. Són els que millor poden ajudar els miners a mantenir-se saludables i amb força en un espai petit, igual que els astronautes. Es dissenyarà un pla perquè puguin resistir i organitzar-se en, per exemple, l'eliminació dels residus que generin, que pot ser un focus d'infeccions.



Anar al contingut