Barcelona

ERC dóna el "sí" a un acord que "aportarà uns ingressos addicionals de 3.855 milions d'euros"

ERC ha donat el seu suport a la proposta de finançament del govern espanyol. Amb el vistiplau dels republicans es desencallen les negociacions entre el tripartit i el Ministeri d'Economia. ERC demanava 3.800 milions d'euros extres per a l'últim any i que Catalunya assolís un 105% de renda per càpita. Uns objectius que s'han aconseguit i superat. El nou acord aportarà a Catalunya uns ingressos addicionals de 3.855 milions d'euros i quedarà situada cinc punts per sobre de la resta de comunitats amb el 105,6% de renda per càpita el 2012.

Actualitzat
El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha donat a conèixer el "" del seu partit al nou sistema, després d'una reunió extraordinària de l'executiva, que ha durat dues hores i mitja, i en la qual s'ha estimat que la proposta del govern espanyol supera la xifra d'ingressos per a la Generalitat de 3.800 milions d'euros addicionals en l'últim any d'aplicació (2012).

Aquesta xifra havia estat situada com a "llistó mínim" per ERC des de fa alguns dies, al costat de la garantia que Catalunya quedés situada cinc punts per damunt de la mitjana en el rànquing de renda per càpita de les comunitats autònomes, després de ser-hi aplicats els diversos fons inherents al nou sistema de finançament.

El president dels republicans ha reivindicat el paper que ha tingut el seu partit per obtenir un acord que ha qualificat d'ambiciós i ha expressat la seva satisfacció per haver-lo pogut assolir.

Puigcercós també ha qualificat la jornada com "un dia històric perquè, per primera vegada des de la democràcia, Catalunya quedarà situada per sobre de la mitjana del rànquing de comunitats". Tot i que també ha admès que no "és el sistema definitiu" per a ERC, que segueix sent "el concert econòmic".

L'executiva d'ERC ha aprovat el nou sistema de finançament amb 27 vots favorables, 10 de contraris i 4 en blanc. El "sí" dels republicans possibilitarà que el govern català aprovi el nou sistema i que el conseller d'Economia, Antoni Castells, traslladi aquesta posició en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut