Partidaris de la independència i opositors discuteixen al centre d'Edimburg. (Foto: Reuters)
Partidaris de la independència i opositors discuteixen al centre d'Edimburg. (Foto: Reuters)
Edimburg

L'últim sondeig a Escòcia confirma la tendència a l'alça dels partidaris de la independència

Cameron concretarà avui un pla per donar més poders a Edimburg per intentar frenar els independentistes, que se situen a un punt del "no" a l'última enquesta

RedaccióActualitzat

El "sí" a la independència d'Escòcia continua guanyant adeptes, segons els últims sondejos. Després d'haver-se fet pública durant el cap de setmana la primera enquesta que dóna la victòria al "sí", aquesta matinada s'ha fet públic un altre sondeig, quan falten nou dies per al referèndum, que confirma la tendència a l'alça dels partidaris de la secessió escocesa respecte del Regne Unit. En aquest últim sondeig, només hi ha un punt de diferència entre totes dues opcions. El 39 % dels escocesos votaria "no", i el 38%, "sí" a la independència.

Fa només un mes, la mateixa empresa de sondejos, TNS, va fer una enquesta semblant i aleshores la diferència era de tretze punts a favor del "no". Una mostra més que els partidaris de la independència d'Escòcia guanyen terreny de manera accelerada quan falten pocs dies per al referèndum, que es farà el dia 18.

Tot plegat comença a fer posar nerviosos els mercats britànics, que ahir van experimentar fortes baixades. També hi va haver una forta caiguda de la lliura esterlina. El govern britànic del conservador David Cameron ja ha reaccionat i aquest dimarts concretarà una proposta per dotar Escòcia de més autonomia. Edimburg qualifica l'actitud de Londres de "suborn en un clima de pànic".

Anar al contingut