Madrid

IU i Podem reclamen un referèndum perquè el poble decideixi si vol monarquia o república

RedaccióActualitzat

El coordinador federal d'Esquerra Unida, Cayo Lara, ha reivindicat un referèndum per deixar parlar el poble i que sigui aquest qui decideixi si vol una monarquia o una república, una dicotomia que ell defineix com a monarquia o democràcia, després de conèixer la decisió del rei d'abdicar en favor del seu fill Felip.

Lara considera inconcebible que en ple segle XXI se segueixi parlant del dret de sang i considera l'abdicació una conseqüència directa del deteriorament profund de la Corona i de la decadència del bipartidisme, que segons ell ha estat el suport de la monarquia des de la Transició.

Referèndum o inestabilitat

Des de Podem, la nova força d'esquerres que ha irromput en el panorama polític espanyol després de les eleccions europees, també han reclamat que el poble decideixi i parli. El seu líder, Pablo Iglesias, alerta que no donar la paraula a la gent provocarà "inestabilitat" i demana a PP i PSOE que donin suport a un referèndum perquè, si no, "estaran robant la democràcia".

"Toca fer passos valents. Allò vell ha de ser substituït per allò nou", ha dit Iglesias, que ha afegit que la llei orgànica per regular el procés de successió a la Corona no pot ser "un pacte de castes".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut