Barcelona

ERC convoca els catalans amb estelades davant dels ajuntaments per reclamar la república

Anna Simó diu que els espanyols han de poder decidir a les urnes sobre la continuïtat de la monarquia, igual que els catalans decidiran el seu futur el 9 de novembre.

RedaccióActualitzat

ERC ha convocat els ciutadans a concentrar-se avui a les vuit del vespre davant dels ajuntaments amb estelades per reivindicar la república. Ho ha anunciat en una compareixença d'urgència la vicepresidenta primera del Parlament i portaveu d'ERC a la cambra baixa, Anna Simó, després de fer-se pública l'abdicació del rei.

Anna Simó ha assegurat que la ciutadania espanyola ha de poder decidir a les urnes sobre la continuïtat de la monarquia, igual que els catalans decidiran el seu futur el 9 de novembre. La dirigent republicana ha dit que l'abdicació no ha d'afectar el procés sobiranista. Passi el que passi, Simó està convençuda que Catalunya viurà el seu propi procés, que tindrà com a punt àlgid la consulta del 9 de novembre. Precisament, el procés sobiranista és, segons Simó, una de les causes que han "precipitat" l'abdicació.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut