Martínez-Pujalte envoltat de micròfons en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Martínez Pujalte demana que es "rebaixi la tensió". (Foto: EFE)
Madrid

El Congrés condemna l'atac a la delegació de la Generalitat a Madrid i el PP diu que s'ha de rebaixar la tensió

El Partit Popular demana que es rebaixi la tensió en el debat sobiranista entre Catalunya i Espanya. Així ho han demanat els populars al Congrés, on tots els grups han condemnat l'atac de membres d'ultradreta a la delegació de la Generalitat a Madrid.

RedaccióActualitzat
El Partit Popular recomana rebaixar la tensió entre Catalunya i Espanya en el debat sobiranista per evitar incidents com el d'aquest dimecres a la delegació de la Generalitat a Madrid, en què un grup d'ultradreta va assaltar la seu catalana i va causar cinc ferits lleus. El diputat del PP Vicente Martínez Pujalte considera "lamentable" l'atac i fa aquesta reflexió: "Els energúmens han de pagar davant la justícia, No té nom. S'ha d'abaixar el to".

Tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats han condemnant l'agressió. Des de CiU i Esquerra Unida qüestionen les mesures policials que es van adoptar. El diputat convergent Carles Campuzano es fa aquesta pregunta: "Per què el ministre de l'Interior no havia pres cap mesura de precaució? Espero que es donin explicacions per part del ministre Fernández Díaz". El parlamentari d'Esquerra Unida Gaspar Llamazares també critica l'actuació d'Interior: "És incomprensible que en un lloc tan cèntric no hi hagi ni tan sols un mecanisme de seguretat perquè aquests fets no passin. És una vergonya per al país."
Anar al contingut