Washington

Al-Assad nega haver utilitzat armes químiques en una entrevista a la CBS nord-americana

El president de Síria desmenteix les acusacions llançades des de l'administració Obama, que continua pressionant per convèncer el Congrés i l'opinió pública de la conveniència de castigar el règim sirià. La cadena nord-americana emetrà íntegrament l'entrevista aquest dilluns.

RedaccióActualitzat
El president sirià Bashar al-Assad nega tenir res a veure amb el presumpte atac amb armes químiques del 21 d'agost als suburbis de Damasc. El mandatari adverteix que en cas de patir una ofensiva militar, els seus aliats podrien atacar els Estats Units. Són declaracions del dirigent sirià en una entrevista que la cadena de televisió nord-americana CBS emetrà aquest dilluns a la nit, segons ha avançat el periodista que l'ha entrevistat, Charlie Rose.
 
Al-Assad desafia així, des dels seus propis mitjans de comunicació, el principal avalador d'un possible càstig internacional i ho fa el mateix dia en què el Congrés nord-americà començarà a debatre si s'alinea amb Obama en un atac que rebutja el 90% dels nord-americans.
 
Rose, que va viatjar a Damasc per conversar amb Al-Assad al palau presidencial, ha explicat que el mandatari sirià li va semblar calmat i que va marxar amb la sensació que sabia perfectament en quina situació es troba.
 
Aquesta és la primera entrevista que concedeix Al-Assad a un mitjà dels Estats Units des de fa més de dos anys, quan va començar el conflicte civil a Síria.

El president dels Estats Units, Barack Obama, segueix pressionant el Congrés i l'opinió pública perquè acceptin la necessitat d'una intervenció militar, ara amb un recull d'imatges de gran cruesa del presumpte atac amb armes químiques. El seu secretari d'Estat, John Kerry, de gira per Europa per buscar adhesions a l'atac, ha dit a París, després de trobar-se amb representants de la Lliga Àrab, que hi ha unanimitat que, amb el recurs a les armes químiques, Al-Assad ha creuat una línia vermella internacional.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut