París

Més de 350 detinguts en les manifestacions contra les bodes gais a França

El ministre de l'Interior francès ha explicat que els detinguts són "individus considerats perillosos" que van voler alterar la manifestació. Els contraris al matrimoni homosexual van fer una demostració de força a París en una gran manifestació que va acabar amb aldarulls.

RedaccióActualitzat
Més de 350 persones han estat detingudes a París en les diverses protestes contra el matrimoni homosexual que han tingut lloc a França aquest cap de setmana.

El ministre de l'Interior francès, Manuel Valls, ha donat la dada del nombre de detinguts després de la manifestació de força que van fer els contraris als casaments gais pels carrers de París.

Valls ha destacat que els detinguts són "individus considerats perillosos" que van voler alterar la manifestació i atacar "l'excepcional" dispositiu de 4.500 agents de les forces de l'ordre que es van desplegar. "Sense aquest dispositiu excepcional, hi hauria hagut violència durant la manifestació", ha afirmat el ministre en una entrevista a la cadena Canal Plus.

El ministre de l'Interior francès ha acusat dels aldarulls moviments d'extrema dreta.

Desenes de milers de persones, unes 150.000 segons la policia i "més d'un milió" segons els organitzadors, van desfilar pel centre de París convocats pels partits de dretes i grups vinculats a l'Església catòlica en una manifestació que va acabar amb aldarulls.

La llei que legalitza el matrimoni homosexual a França va ser aprovada el 18 de maig després d'una tramitació parlamentària que es va veure marcada per les enormes manifestacions en contra que hi va haver, amb incidents protagonitzats per activistes ultres.

La primera boda gai, entre dos homes, està programada per aquest dimecres a Montpeller.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut