El president d'ERC, Oriol Junqueras
El president d'ERC, Oriol Junqueras
Barcelona

Junqueras admet distància amb el govern sobre els pressupostos però no renuncia a l'acord

El govern i Esquerra han mantingut una reunió d'alt nivell per mirar de trobar acords en matèria pressupostària. El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha confirmat als micròfons d'"El matí de Catalunya Ràdio" que les distàncies amb l'executiu per pactar els pressupostos "continuen sent grans, o relativament grans". Junqueras, tot i això, no renuncia al pacte durant la tramitació parlamentària, ja que tot i admetre que "no estem encara en el llindar de l'acord", ha afegit que "estem avançant en el camí adequat".

RedaccióActualitzat
Segons Junqueras, "el govern de Catalunya accepta que cal buscar mecanismes per augmentar els ingressos per no haver de retallar tant la despesa". En aquest sentit, Esquerra ha proposat al govern un augment dels ingressos a través d'apujar els impostos com l'IRPF per a les rendes més altes i un impost sobre pernoctacions turístiques.

Junqueras, que ha insistit que "fins al final intentarem trobar el millor equilibri pressupostari possible i l'oferirem al govern", ha assegurat també que el tancament de caixes seria únicament un gest simbòlic que no serveix per a res, ja que la caixa del govern català és buida.

Dimarts que ve, el govern aprovarà, al Consell Executiu, els pressupostos per l'any que ve, abans que arribin al Parlament. La reunió d'aquest dijous a la nit s'ha fet amb la presència del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell,
Anar al contingut