Lebron James davant Wesley Matthews, del Portland Trail Blazers. (Foto: Reuters)
Lebron James davant Wesley Matthews. (Foto: Reuters)
Bàsquet

Xoc d'egos als Cavaliers: James assenyala Irving i Blatt és qüestionat

El retorn de l'estrella LeBron James feia creure que els Cavs iniciaven una lluna de mel i que els donaria l'empenta definitiva. Tot i això Kyrie Irving ha generat la primera crisi a causa del seu estil individualista. El base ha tornat del Mundial amb la mentalitat que ell ha de ser la primera opció ofensiva dels Cavaliers i l'acusen de defugir la responsabilitat de distribuir el joc a la resta dels companys.

Actualitzat

El retorn de l'estrella, LeBron James, feia creure que els Cavs iniciaven una lluna de mel i que els donaria l'empenta definitiva. Tot i això, el base Kyrie Irving ha generat la primera crisi a causa del seu estil individualista al camp. Irving (22 anys) ha començat aquesta temporada a l'NBA amb la mentalitat que ell ha de ser la primera opció ofensiva dels Cavaliers i oblidar-se de la responsabilitat de dirigir i distribuir el joc a la resta dels companys a com base titular.

La reacció de James no s'ha fet esperar, i els dos jugadors es van enfrontar dialècticament quan el seu equip va perdre a Portland davant els Trail Blazers per 101 a 82. D'acord a diversos testimonis que van ser al vestidor dels Cavaliers, James, que havia anotat només 11 punts, va entrar furiós i immediatament es va dirigir a Irving per dir-li que aquesta no era la manera de jugar al camp.

Després de la derrota davant el Jazz de Utah (102-100), els dos jugadors es van tornar a enganxar. En aquest partit Irving va anotar 34 punts i James va arribar als 31, però l'equip només va generar sis assistències. James, en acabar el matx, va declarar sense dir noms que "amb aquest tipus de joc i donant només sis assistències és impossible guanyar els partits. Hem d'ajudar-nos els uns als altres".

El resultat del joc individualista d'Irving ha quedat reflectit en la marca perdedora d'1-3 que tenen els Cavaliers en els quatre partits disputats, cosa que no li ha caigut bé a James, que també va manifestar que dins l'equip hi ha "certs vicis de joc que hem d'eliminar".

Els Cavaliers no circulen bé la pilota amb un Irving que no distribueix el joc i l'entrenador David Blatt, que s'ha estrenat a la NBA,  s'ha convertit també en el centre d'atenció i de crítica al no demostrar cap tipus d'autoritat o de definició del que cada jugador ha de fer al camp.

Anar al contingut