Xavier Trias, en una imatge d'arxiu
Futbol

Xavier Trias: "Si es xiula l'himne, no passarà res"

L'alcalde de Barcelona, ​​Xavier Trias, ha assegurat que si es xiula l'himne espanyol durant la final de Copa del Rei, que es jugarà el 30 de maig al Camp Nou, "no passarà res" i ha qualificat de "tonteries polítiques" la possibilitat de desallotjar l'estadi.

Actualitzat

"No passarà res, com no ha passat mai res i (que es xiuli l'himne) ha passat moltes vegades", ha assegurat l'alcalde barceloní en declaracions a RAC1. Sobre la possibilitat apuntada per María Dolores de Cospedal de desallotjar l'estadi si es xiula l'himne espanyol, Trias assegura que es tracta de "tonteries polítiques".

"El futbol és passió. Al camp del Barça es crida 'independència' al minut 17 i no passa res, no desallotgem l'estadi. Tothom té dret a fer el que li sembli dins de l'ordre", ha dit. Trias ha recordat que en ocasions "les aficions es passen de la ratlla" i l'objectiu de "tots els polítics en general" ha de ser "generar l'ambient perquè tothom tingui clar que una cosa és el futbol i, una altra, que aquesta passió es converteixi en una situació que ningú vol". "Totes les accions que generin violència s'han de prohibir. Hi ha d'haver una situació de fraternitat entre els clubs", ha insistit l'alcalde barceloní.

El Camp Nou, seu de la final de la Copa del Rei

Trias ha mostrat la seva satisfacció perquè el partit es jugui a Barcelona. "És positiu per a la ciutat que tanta gent del País Basc vingui a la ciutat. Serà una gran festa de l'esportivitat i l'afecte entre dos pobles: el català i el basc", ha insistit. "Sempre que hi ha hagut una final entre Barça i Athletic s'ha creat un ambient de fraternitat i amistat i és molt positiu", ha dit Trias. L'alcalde barceloní s'ha referit finalment a l'horari dels partits de futbol i la dificultat que els nens tenen per poder-los seguir. "Tots hauríem de posar el sentit comú i fer que els nens puguin gaudir dels partits. Si es juga a les deu de la nit, acabarà a les dotze i no és una bona hora per a un nen de 12 o 13 anys. Crec que ens hem de mentalitzar sobre això", ha dit.

Anar al contingut