Moment que Rossi, després del toc de Márquez, surt recte de la xicana
Motor

Victòria amb polèmica de Rossi sobre Márquez, que ha tornat al podi al GP d'Holanda

Els dos pilots s'han tocat en l'última xicana i l'italià ha fet una recta en l'últim revolt fins a la línia d'arribada

Actualitzat

Valentino Rossi s'ha adjudicat la victòria al Gran Premi d'Holanda de MotoGP que s'ha disputat aquest dissabte, al circuit d'Assen, i ho ha fet davant Marc Márquez, que amb el segon lloc torna al podi després de tres curses sense pujar-hi (dues de les quals en blanc). La tercera posició del podi ha estat per a Jorge Lorenzo, a més de sis segons de la lluita per la primera.

I ha estat, certament, una lluita aferrissada, sobretot en les primeres voltes. Al principi, l'italià liderava i el català pressionava, però les posicions s'han intercanviat dues vegades, potser perquè els pilots s'estaven estudiant l'un a l'altre.

En la xicana just abans de l'arribada s'ha produït el final polèmic, i discutit entre els equips d'Honda i Yamaha. Márquez s'ha acostat moltíssim a l'italià i ha semblat que el passava, però tots dos s'han tocat. En l'impacte Rossi ha sortit de la traçada i ha retallat la xicana, una acció que en teoria és sancionable. Tot i això, Honda no ha reclamat. Els responsables de l'equip, juntament amb la Direcció de la cursa. han vist la gravació de l'incident i han donat per bo el triomf del rival.

El veterà campió ha sumat la seva victòria 111 i ara té 10 punts de marge al campionat sobre Lorenzo. Márquez, amb els 20 que ha sumat, guanya un lloc a la classificació: ara és quart, i supera Andrea Dovizioso.

Pel que fa a Dani Pedrosa, després d'una sortida dolenta, ha hagut de remuntar des de més enllà del desè lloc i ha acabat vuitè. En l'equador de la cursa ha mantingut una lluita interessant amb els germans Espargaró. Ha deixat l'Aleix enrere, novè, però en Pol ha fet una cursa magnífica i ha estat cinquè. Maverick Viñales ha estat desè i Héctor Barberá ha caigut a la primera volta. 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut