Ciclisme

Valverde deixa Froome i Contador enrere a les rampes del Port i pren el lideratge de la Volta

Menys de dos quilòmetres abans del final, el corredor del Movistar ha fet un últim atac impossible de seguir per als altres dos favorits, que se situen just darrere seu en la general

Actualitzat

Alejandro Valverde ha estat el guanyador de la cinquena etapa de la Volta a Catalunya, amb recorregut de 182 quilòmetres entre Valls i la dura ascensió al Port, a Tortosa. L'etapa ha s'ha desenvolupat a un ritme regular, però ha anat sent més selectiva a mesura que s'aproximava la muntanya. És en els últims quilòmetres on s'ha decidit tot.

De la dotzena de corredors que s'han destacat al principi del Port, aviat només n'han quedat cinc homes. El líder de la general, Van Garderen, s'ha quedat enrere en els últims cinc quilòmetres i, just a partir d'aquí, Valverde ha iniciat les hostilitats, a les quals Froome i Contador han respost bé d'entrada.

El vilanoví Marc Soler ha aguantat amb els favorits de la Volta fins al penúltim quilòmetre, sempre intentant ajudar al seu cap de files al Movistar. Passat el senyal dels 2.000 metres, quan ha semblat que hi hauria lluita entre Valverde, Contador i Froome, els dos espanyols han fet un canvi de ritme fort cadascun, i han despenjat el britànic.

L'estirada de Valverde ha estat la decisiva i Contador, en veure que no el podia seguir, s'ha deixat anar i ha esperat Froome, a roda del qual ha travessat l'arribada. Per tant, segon lloc per al britànic i tercer per al madrileny, just el mateix ordre que ara ocupen en la classificació general, a 21 segons i a 47, respectivament.

Soler ha acabat quart, i des d'ara també ho és a la general, mentre que Van Garderen ha caigut fins al sisè lloc.

Valverde passa ara a ser el màxim favorit per al triomf final de la Volta i, probablement perquè n'és conscient, s'ha volgut reivindicar tan aviat com ha baixat de la bicicleta, tot recordant la sanció que li va costar el lideratge a La Molina, i que ha titllat de "fet extraesportiu".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut