Motociclisme

Valentino Rossi guanya un Gran Premi de Qatar marcat per una sortida plena de nervis

Valentino Rossi (Yamaha) ha guanyat el Gran Premi de Qatar en la categoria de MotoGp mentre les Ducati han confirmat al circuit de Losail la seva millora respecte la temporada passada

Actualitzat

Valentino Rossi és el primer líder del Mundial de MotoGP amb el seu triomf al Gran Premi de Qatar. No hi ha hagut pilots espanyols en cap dels tres podis de les categories del Mundial de Motociclisme, circumstància que no es donava des de feia 12 anys, el Gran Premi del Japó del 2003.

Després de la sortida, la situació de cursa era força estranya. Molts pilots oficials havien quedat al darrera. Marc Márquez (Honda) s'havia sortit de la pista i des de les últimes posicions, intentava guanyar posicions sense gaires miraments amb els pilots que tenia al davant. Álvaro Bautista (Aprilia) ho ha pagat amb un abandonament. Dani Pedrosa (Honda) s'havia quedat al mig. Jorge Lorenzo (Yamaha), tot i tocar-se amb Andrea Iannone (Ducati) en el primer revolt, ha estat dels menys perjudicats i ho ha aprofitat per posar-se primer.

Amb Lorenzo tirant per deixar enrere Andrea Dovizio (Ducati) i Iannone i de passada distanciar els favorits endarrerits, Valentino Rossi (Yamaha) i Pedrosa intentaven enllaçar amb el cap de la cursa mentre el "Tro de Cervera" venia com un llamp. Dovizioso, el pilot que havia aconseguit la "pole", ha acabat prenent-li el cap de la cursa al mallorquí mentre Rossi deixava la roda Pedrosa.

Al davant, Rossi s'afegia a la baralla del liderat entre Lorenzo, Dovizioso i Iannone. Márquez ha passat Pedrosa i el de Castellar del Vallès s'ha enganxat a la roda del seu company com a últim recurs. Però la velocitat a què rodava el grup capdavanter, amb Lorenzo de nou en el primer lloc, no els deixava acostar-se. El bicampió del món de Motogp, però, no ha llançat la tovallola.

Lorenzo s'ha quedat a cua del grup amb problemes a la seva moto mentre Rossi i Dovizioso lluitaven aferrissadament en unes últimes voltes vibrants. El triomf final ha estat per al veterà Rossi, davant de Dovizioso i Iannone. Marc Márquez ha acabat cinquè, per davant del seu company d'equip Dani Pedrosa. Pol Espargaró (Yamaha) ha estat novè, el seu germà Aleix (Suzuki) onzè i Maverick Viñales (Suziuki) catorzè.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut