Motociclisme

Valentino Rossi és el més ràpid en els entrenaments lliures del GP d'Itàlia

La renovació d'una temporada més per a Yamaha li ha anat bé a Valentino Rossi, que, de moment, està sent el més ràpid en els entrenaments del GP d'Itàlia, gran part dels quals s'han fet sota la pluja. Rossi sap que aquesta cursa, a casa seva, és una oportunitat per ressuscitar que no pot deixar escapar. Julián Simón ha estat el més ràpid en els 125 cc, mentre que el txec Jacub Smzr ha donat la sorpresa en el quart de litre, per davant d'Héctor Barberá.

Actualitzat

Valentino Rossi ha començat el Gran Premi d'Itàlia, la seva carrera de casa, marcant el millor temps en totes dues sessions lliures d'entrenaments a la categoria de Moto GP. L'italià sembla decidit a recuperar l'hegemonia que ha perdut en aquest inici de Mundial. El pilot de Yamaha ha rodat moltes voltes, a diferència de la majoria de rivals, que han estat poca estona a la pista a causa de les condicions meteorològiques. El segon millor temps és per a Loris Capirossi, seguit de Gibernau, tots dos amb Ducati. Dani Pedrosa, que ha estat seguit molt de prop per l'excampió Michael Doohan, s'ha pres les proves amb molta cautela i és catorzè, mentre que Toni Elías és dotzè, i Carles Checa, quinzè.

A la cilindrada petita, el millor temps ha estat per a Julián Simón, tot un especialista a conduir sobre mullat. El pilot de KTM va vèncer l'any passat en el Gran Premi de la Gran Bretanya, disputat sota un diluvi, i aquest divendres ha mostrat la seva qualitat, ha fet la seva última volta tot sol i no ha fallat. Els entrenaments han començat amb una forta tempesta i els pilots han tornat als boxs per canviar els pneumàtics i posar gomes d'aigua. Sota l'aigua han destacat pilots que habitualment no estan entre els primers, com l'italià Michelle Pirro, segon classificat, el txec Karel Abraham, tercer, i l'italià Fabarizio Lai. El líder del Mundial, Álvaro Bautista, és setè i ocupa la segona fila provisional de la graella, un resultat que podria ser definitiu si demà l'entrenament es disputa amb més pluja que avui. El millor català ha estat Joan Olivé, a la dissetena plaça.

En 250 cc Héctor Barberá ha acabat segon per darrere del sorprenent Jacub Smzr, un pilot poc habitual en els primers llocs. Andrea Dovizioso ha estat tercer, mentre que Jorge Lorenzo només ha pogut fer el sisè millor temps.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut