La caiguda de Chris Froome
La caiguda de Chris Froome
Ciclisme

Una caiguda de Chris Froome dona emoció a una dotzena etapa de la Vuelta que ha guanyat Tomasz Marczynski

El líder de la Vuelta ha caigut en els últims quilòmetres de l'etapa i ha quedat despenjat del grup on anaven la resta de favorits. Al final, però, ha aconseguit minimitzar la pèrdua de temps

Daniel AlentoActualitzat

Tomasz Marczynski (Lotto Soudal) ha guanyat la dotzena etapa de la Vuelta a Espanya, de 160 quilòmetres, entre Motril i Antequera – Los Dólmenes. El polonès, que ha sumat el seu segon triomf parcial d'aquesta edició, ha estat el més fort de l'escapada que el gran grup ha consentit en un dia on la mala sort ha posat en problemes el líder, Chris Froome (Sky).

El que semblava una etapa de transició ha tingut un final emocionant gràcies a l'ensurt que ha patit Froome. Tot ha començat amb l'atac d'Alberto Contador (Trek–Segafredo) en el segon i últim port del dia, el Torcal (Segona categoria). El madrileny, que vol acabar la Vuelta al podi, ha coronat el port amb poc menys de mig minut d'avantatge respecte als principals corredors de la classificació. Per fer el llarg descens de 18 quilòmetres fins a la meta, un dels seus companys que anava escapat l'ha esperat per ajudar-lo.

Al darrere, en la persecució, Froome ha hagut de canviar de bicicleta. Tot seguit, el líder ha anat per terra. El britànic ha quedat despenjat. El grup dels d'homes forts de la cursa no ha escatimat esforços per treure-li el màxim de temps possible. Que no ha estat gaire per l'ajuda de dos dels seus companys que l'han esperat. El cap de files de l'Sky s'ha deixat 42 segons respecte a Contador i 20 amb la resta de favorits.

A la classificació general, Froome manté el liderat, però té l'italià Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) a menys d'un minut: 59 segons. El tercer, el colombià Esteban Chaves (Orica), és a 2 minuts i 13 segons, amb només 3 segons d'avantatge respecte al quart, el català David de la Cruz (Quick-Step). Contador, després del seu atac, és a un minut de distància del podi, en el novè lloc de la classificació.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut