Òscar Cadiach, a l'avantcim del Broad Peak (Foto: www.feec.cat)
Òscar Cadiach, a l'avantcim del Broad Peak (Foto: www.feec.cat)
Alpinisme

Cadiach i l'equip del Broad Peak posposen la decisió d'atacar el cim

L'expedició havia previst iniciar aquest dimarts l'ascens al Broad Peak i fer l'intent d'atac al cim el dijous d'aquesta setmana. Tota la previsió del cim, però, queda en suspens segons ha explicat el mateix Cadiach

Actualitzat

Aquest dimarts les condicions meteorològiques han impedit que s'enlairés l'helicòpter de rescat des de Skardu. L'alpinista japonesa Sumiyo Tsuzuki, companya de l'expedició internacional amb què Cadiach comparteix permís, requereix un trasllat imminent per les greus ferides patides arran de l'allau d'aquest dilluns. En una comunicació via telèfon satèl·lit al programa "El Pont de Mahoma", de Tarragona Ràdio, l'alpinista tarragoní ha explicat que la prioritat a hores d'ara evacuar la companya japonesa, que requereix una intervenció quirúrgica urgent.

Una allau al Broad Peak que deixa tocada l'expedició

Una allau al Broad Peak aquest dilluns va causar la desaparició d'un alpinista i ferides greus a dos més d'una expedició formada per nepalesos, japonesos i pakistanesos, segons van informar els portaveus del grup de l'alpinista Òscar Cadiach.

L'allau va afectar un portador pakistanès, que va desaparèixer i es tem seriosament per la seva vida, i va ferir de gravetat dos alpinistes més. Un dels ferits és la japonesa Sumiyo Tsuzuki, membre de la mateixa expedició internacional amb la qual Òscar Cadiach compartia el permís per ascendir al Broad Peak.

L'alpinista català va enviar un missatge de tranquil·litat als familiars de tots els membres del seu equip i va assegurar que tots "estan bé, encara que una mica tocats" pel que havia passat.

L'expedició de Cadiach tenia previst atacar el Broad Peak (8.043 metres) dijous. Si fa cim, completaria els catorze vuitmils del planeta sense oxigen artificial.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut