Champions

Un pòquer de gols de Messi elimina l'Arsenal (4-1) i col·loca el Barça a les semifinals

Messi va evidenciar davant l'Arsenal per què l'han triat com el millor futbolista del món. El crac argentí va fer un pòquer de gols i va liderar el triomf del Barça per 4-1 en la tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions. L'exhibició individual de Messi, amb tres gols a la primera part i un quart al minut 88, va fer estèril la diana inicial de Bendtner, que havia posat la por al cos dels aficionats culers. A l'equip de Guardiola només li falten dos partits per a la final del Bernabéu, però abans haurà d'eliminar l'Inter de Mourinho a les semifinals.

Guardiola va apostar per Bojan i per una parella de centrals formada per Gabi Milito i Rafa Márquez en l'onze inicial del Barça. El partit va tenir un guió semblant al de l'Emirates Stadium, és a dir, amb domini del Barça, però sense resolució davant d'Almunia. La diferència va ser que els blaugranes van haver de lluitar amb un gol en contra des de ben aviat; Walcott va assistir Bendtner, que era al límit de l'orsai, i, tot i una primera intervenció de Valdés, el danès va fer el 0 a 1 al minut 17.

Messi, al rescat

El Barça, però, només va estar eliminat dos minuts i mig perquè, una vegada més, Leo Messi va sortir al rescat de l'equip amb una actuació que serà recordada durant molts anys. En el minut 20, va empatar el partit aprofitant un mal refús de Silvestre. En el 35, el va capgirar aprofitant una bona assistència de Pedro, després d'una jugada que va començar Eric Abidal i d'un altre refús de la defensa. I en el minut 41, va arribar el millor gol de la nit. Després d'una passada de Keita, Messi es va quedar sol davant d'Almunia i va ridiculitzar l'exporter del Sabadell fent una rematada de cullera. En aquest moment, era el quart "hat-trick" de Messi aquesta temporada.

Segona part més ensopida

La segona part va ser molt menys vistosa. El Barça va patir la lesió d'Abidal, substituït per Maxwell, al minut 6, i va jugar a gestionar l'avantatge. Així, tot i que les primeres aproximacions van ser del Barça, l'Arsenal va fer més d'un ensurt a la porteria de Valdés. Bendtner va rondar el segon gol en un parell d'ocasions, la més clara, al minut 26, en què va efectuar una rematada al pal, si bé era en fora de joc. Però Messi es va tornar a encendre. Primer va habilitar Pedro per fer una vaselina, que va sortir a l'esquerra d'Almunia. I després va segellar el seu pòquer de gols, que el converteix en el "pichichi" de l'actual Champions, en una nova acció individual. La nit de Messi va conduir el Barça a semifinals.