Un Neymar estel·lar lidera la victòria del Barça contra el Rayo Vallecano al Camp Nou (5-2)

Un pòquer de gols del brasiler i un cinquè de Luis Suárez han servit per tombar l'ambició dels de Vallecas en un partit molt atractiu per als espectadors. Javi Guerra i Jozabed han fet els dos gols dels visitants.

David CarballoActualitzat

El futbol alegre de Neymar s'ha encarregat de fulminar l'atreviment del Rayo Vallecano de Paco Jémez en un partit dels més atractius de la lliga i que ha acabat amb un resultat espectacular de 5-2. Només la falta de punteria dels dos equips ha evitat un marcador d'autèntic escàndol. Pels puristes, un sacrilegi. Pels aficionats al futbol, una benedicció.

El modest conjunt vallecà, que sempre juga de la mateixa manera sigui quin sigui el rival, s'ha avançat en el marcador amb un gol de Javi Guerra que ha tornat a deixar en evidència la defensa blaugrana. Durant uns minuts, el neguit s'ha instal·lat al Camp Nou fins que Neymar s'ha posat l'equip a l'esquena per capgirar el marcador advers.

Amb la baixa de Messi, el brasiler ha assumit els galons de crac i de les seves botes sempre han sortit les jugades més perilloses del Barça. Neymar ha portat de corcoll la defensa del Rayo i en una gran primera part ha estat capaç de provocar dos penals que ell mateix ha transformat i dos més que l'àrbitre Pérez Montero no ha xiulat tot i que semblaven bastant clars.

El Barça ha remuntat des dels 11 metres, una de les assignatures pendents en aquest inici de temporada, però podria haver deixat el partit sentenciat abans del descans amb una mica més de punteria. Rakitic i Luis Suárez s'han topat amb un inspirat Toño i Sandro també ha perdonat una ocasió claromosa. Una falta d'encert preocupant per un equip que aspira a guanyar-ho tot com la temporada passada.

Domini del Rayo i pòquer de Neymar

El Rayo, sempre fidel al seu estil atrevit, no s'ha donat per vençut i Claudio Bravo, amb dues aturades providencials en l'inici de la represa, ha impedit l'empat. El Barça no ha estat capaç de sentenciar un duel obert i que s'ha mantingut viu per l'aposta arriscada d'un visitant sense res a perdre.

L'ambició dels vallecans no ha tingut el premi que hauria merescut i Neymar, el protagonista indiscutible de la nit, ha tornat a aparèixer per ensorrar els de Paco Jémez amb dos gols més. El pòquer del brasiler ha donat aire a un Barça que ha acabat golejant un Rayo que ha pagat molt car el seu atreviment amb el cinquè i definitiu de Luis Suárez. La insistència del Rayo li ha servit per acabar maquillant la derrota amb un segon gol de Jozabed. Ningú li podrà dir als visitants que han caigut amb tots els honors.